Október 4-én negyedik alkalommal rendezték meg a Hyprewritert, a Paprika Studios és az RTL Klub közös ötletbörzéjét, amelyen ígéretes sorozatterveket mutattak be az alkotóik. A fődíjat Olasz Renátó terve, a Pásztor Zolika felemelkedése és bukása nyerte meg - számolt be róla a Media1. A díj 10.000 euróval jár, a sorozatból pedig pilot epizód készül, amit az RTL fog bemutatni. A zsűrit Victoria Yarmoshchuk, Boris Bezic, Kolosi Péter és Trunkó Bence alkotta. 

A Pásztor Zolika felemelkedése és bukása főszereplője egy vidéken élő fiatal, szerencsétlen srác áll, aki gyári dolgozóként minimálbérből tengeti életét. Zolika egy nap felébred és megtudja, hogy félmilliárd forintot nyert a lottón. Teljesen új világ nyílik meg előtte: mindent megkaphat, amire vágyik – autók, nők, az egész világ a lába előtt hever. Mindenki a kegyeit keresi és végre elismerést kap az anyjától is, aki egyedül nevelte. Két évvel a nagy nyeremény után a főhős újra a régi gyárban dolgozik minimálbérért. A forgatókönyv ötlet igaz történet alapján íródott.

A fórumon egy különdíjat is átadtak, ami az A-kategóriás tallinni Black Nights Film Festival TV Beats workshopján való részvételt foglalja magában. A díjat a Minervas című projekt alkotója, Suzana Kokalj nyerte meg. 

A fórumon bemutatták a Hypewriter tavalyi nyertes ötletéből, Besenyei Katalin Angyaltrombiták című sorozatából készült pilot-epizódot, ami Enyedi Ildikó rendezésében valósult meg. 

A 2022-es Hypewriterről hamarosan beszámolóval jelentkezünk.

Forrás: Media1 / Címlapkép: A Hypewriter nyertesei és zsűrije / Forrás: Hypewriter