A fiatal filmesek nemzetközi koprodukcióban forgattak a METU oktatóinak szakmai irányításával. Finn írók álltak párba magyar rendezőkkel, és készítettek Budapesten játszódó rövidfilmeket. A program szervezője Laky Dóra, a METU Televíziós műsorkészítő művész mesterszakos hallgatója.

A projekt legjobb része a finn írók és magyar rendezők párosítása volt számomra. Olyan csapatokat próbáltam összeállítani, ahol az embereknek hasonló volt az ízlésük – vagy ellenkezőleg, nagyon különböző nézőponttal bíró alkotókat raktam egymás mellé. Nagy örömöt okozott azt látni, milyen jól kijöttek egymással, és hogy együtt dolgoztak a projektjeiken” - mondta el Laky Dóra a Finnagorának adott interjújában.

2019-ben a Finn Filmnapok keretében mutatták be Laky Dóra Finnországban játszódó rövidfilmjét, a Magam módján-t. Az eseményre meghívást kaptak a rendező finnországi szaktársai, akik a saját rövidfilmjeikből készített válogatást vetítettek le.

A Csere-filmek program ebből a tavalyi eseményből nőtte ki magát, hagyományteremtő céllal újabb finn-magyar koprodukciós rövidfilmek készültek a METU és a Finnagora együttműködésében, és ezeket láthatják az érdeklődők a fesztiválon külön szekcióban a budapesti Premier Kultcaféban február 7-én, pénteken, 16 órától. A vetítés ingyenes, a Facebook-eseményt ITT találod meg.