A pályázat célja a fiatal magyar tehetségek felkutatása és felkarolása. Szeretnének lehetőséget biztosítani a pályakezdő íróknak új és eredeti filmötleteik megmutatásához és megmérettetéséhez. Szívesen látnak regény vagy novella formában már megjelent történeteket is.

Beküldendő pályázati anyagok:

1. Filmötlet esetében pályázni Log-Line-nal és pitch-csel lehet.
 
A Log-Line max. 3 sor, tartalmazza a film alapötletét és a fő karaktereket.
 
A Pitch max. fél oldal hosszúságú, tartalmazza az ötlet bővebb kibontását, fő karakterek fejlődését és a központi konfliktus részletes ismertetését.
 
2. A treatmentre vontakozó kikötések:

- Double Main Character Drive
- világos karakter archetípusok
- 2-3 Story POV
- 8 szekvencia
- 3 ACT
- 4 oldal hosszúság (12-es courier)
 
A karakter-vezérelt treatmentben a drámai kontextus, és az egyes szekvenciákban a drámai tartalom világosan kommunikált legyen. Nem várunk Outline szintű részletességgel kidolgozott pályamunkákat, kérjük a fenti hosszúság betartását.
 
A pályázatok beadási határideje: 2006. március 27.
 
A pályázatokat elektronikus formátumban kell elküldeni a következő címre: oktatas@analogartists.com (A levél tárgy rovatába kérjük beírni: Pályázat 2006)

További érdeklődés és példák (Treatment, Pitch, Log-line) a következő honlapon: http://www.analogartists.com/
Tel.: +36-202-2902

A pályázatokat a stúdió és a filmakadémia kollégái, tanárai értékelik április 10-éig, és a kategóriánkénti nyertest a stúdió honlapján teszik közzé.
 
A „filmötlet” kategória győztesének díja: 100 000 Ft, amely összegért a filmstúdió megvásárolja az ötlet forgatókönyvvé fejlesztésének és megfilmesítésének jogát. (Ha az ötletből bemutatott film készül, az ötlet gazdája a továbbiakban a fenti összeg négyszeresére, valamint a nettó produceri nyereség 1,5 %-ára tarthat igényt.)
 
A „treatment” kategória győztesének díja: a treatment megvásárlása, valamint a pályázó lehetőséget kap, hogy a stúdió developmentjében szabályos opciós szerződés keretében a művét forgatókönyvvé fejlessze. Az elkészült forgatókönyvet a stúdió potenciális filmtervként az általa 2008-ig gyártandó filmek közé sorolja.