Október közepén a Porto Femme Nemzetközi Filmfesztiválon Hámori Ildikó lett a legjobb színésznő, a Hétdomb Filmfesztiválon pedig a legjobb nagyjátékfilm díját hozta el Szabó Magda regényadaptációja. Az angliai Satisfied Eye fesztiválon a legjobb film, a legjobb főszereplő és mellékszereplő díjáért versenyzett, és szerepelt a szolnoki Alexandre Trauner Filmfesztivál programjában is.

A hónap végén a 44. Mostra Sao Paolo Filmfesztivál és a szófiai Cinelibri Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel, ez utóbbiban Francois Ozon és David Lynch rendezők filmjeivel együtt. Novemberben Hágában és további amerikai fesztiválokon versenyez (Dallas, Massachusetts, New York városaiban), valamint Los Angeles-ben a legjobb külföldi film jelöléséért a Golden Globe Díjátadón, amely február 3-án lesz nyilvános.


A film első fontos elismerését januárban a Milánói Filmdíjon kapta, ahol a legjobb film mellett négy kategóriában is díjazták, majd a los angeles-i South East European Filmfesztiválon nyert elismerést. Azóta amerikai forgalmazója is lett a filmnek.

A magyar közönség november 1-jén láthatja a Duna Televízió műsorán 21:20-tól.

A Pilátus a Cross Dot Film Kft gyártásában készült az Magyar Média Mecenatúra támogatásával. A film rendezője Dombrovszky Linda, producere Köves Ábel, a forgatókönyvet Somogyi György és Szélesi Sándor írták, operatőre Hartung Dávid, vágója Mezei Áron, látványtervezője Hujber Balázs, zeneszerzője Bolcsó Bálint, jelmeztervezője Donkó László. A filmben Hámori Ildikó, Györgyi Anna, Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Kakasy Dóra, Máhr Ágnes, Székely B. Miklós és Martin Márta látható.

Forrás: Cross Dot Film