A Louis Garrel, Riccardo Scamarcio és Isabelle Huppert főszereplésével készült nagyszabású történelmi filmet június 16-án, este 8 órakor vetíti nyilvános premier előtti előadás keretében az Uránia Nemzeti Filmszínház. 

Caravaggio árnyéka főszereplője, Caravaggio (1571-1610) korának lázadó művésze volt, akinek az élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal. Műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagy hatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul modellnek előszeretettel hívta az utcák lenézett embereit, például csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt. 

 

Michele Placido filmje Caravaggio (Riccardo Scamarcio – Teljes titoktartás, Silvio és a többiek) életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. Caravaggio a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat Árnyékként emlegetett nyomozója (Louis Garrel – Álmodozók, A feleségem története) derítse fel, a botrányos életű művész megérdemli-e az amnesztiát.

 

A vetítésre elővételben itt vásárolhatók jegyek.

Forrás: Mozinet