2019 elején 46. alkalommal fogják átadni az egyik legrangosabb animációs díjat, az Annie-t, amin Milorad Kristic animációs filmjét két kategóriában is jelölték: esélyesként indul a Legjobb független animációs filmek közt és a Legjobb vágás kategóriájában is szerepel. Olyan filmek társaságában versenyzik, mint a japán Mirai - Lány a jövőből, és a Torontóban debütáló brazil Titó és a madarak. A film jelenleg is fut a mozikban, a napokban túllépte a 21.000. nézőt is.

A legjobb rövid animációs mezőnyben Bucsi Réka Solar Walk-ja száll versenybe, amit Dániában készített, premierje a Berlinále versenyprogramjában volt, és azóta Oscar-kvalifikációs díjat is elnyert. Az Annie-ért többek közt a 16. Anilogue közönségdíjasával, a Grandpa Walrussal és további díjnyertes rövidfilmekkel száll versenybe.

Az Annie-díj

A legtöbb jelölést A hihetetlen család 2. és a Ralph lezúzza a netet című alkotás kapta, a Disney egy élőszereplős és animációs produkciója, a Mary Poppins visszatér öt kategóriában, köztük három animációs kategóriában is jelölt lett. Az Annie-díjátadó ceremóniát február 2-án rendezik meg az UCLA Royce Hallban, Los Angelesben.