A Deadline oldalán jelent meg a hír, hogy Sam Levinson filmrendező és szűk stábja június 17. és július 2. között leforgatta a Malcolm&Marie című játékfilmet, melynek főszereplői az Eufóriából ismert Zendaya, és a Csuklyások és a bemutatásra váró Tenet főszereplője, John David Washington. Rév Marcell tavalyi podcast adásunkban részletesen mesélt a Sam Levinsonnal való közös munkáiról, az Eufória és a Gyilkos nemzedék izgalmas forgatásáról és képi megoldásairól is. 

A cikk írója Levinson filmjét Noah Baumbach Házassági történetéhez hasonlítja, amiben a járvány által sújtott Amerika politikai és szociális állapotai is megjelennek majd. A stáb eredetileg március 16-án kezdte volna el forgatni az Eufória második évadát, de a járvány miatt le kellett állniuk. A Malcolm&Marie ötlete Zendayától származott, aki a karantén alatt megkérdezte Levinson-t, hogy nem készítene-e vele egy filmet, majd pár héttel később, egy kész forgatókönyvvel bele is vágtak a forgatásba.

Az első kép a filmből, amely Zendaya Instagram-oldalán volt először látható

Malcolm&Marie forgatását Sam Levinson felesége, Ashley Levinson és Kevin Turen producerek, és a két főszereplő, Zendaya és John David Washington a saját pénzéből finanszírozta. A film forgatási helyszíne a kaliforniai Carmelben található Caterpillar-ház volt, amely egy modern, környezettudatos szerkezettel felépített üveg falú ház.

A Caterpillar-ház

Az executive producer elmondása szerint a forgatáson minden a szigorú járványügyi előírások szerint zajlott: a stábtagokat a forgatás előtt letesztelték és két hétig karanténban kellett tölteniük, a helyszínen egymástól elkülönülve étkeztek, a színészek pedig a parkolóban próbálták a jeleneteket. Csökkentett létszámmal dolgoztak, a helyszínen egyszerre összesen tizenkét ember tartózkodhatott, és magát a forgatást lázmérés kíséretében lehetett megközelíteni és elhagyni is. Az előkészület orvosok és ügyvédek jelenlétében zajlott.

Ez a felállás elég jól felvázolja a filmgyártás jelenlegi helyzetét, bár Amerikában az elmúlt hetekben tovább súlyosbodott a járvány terjedése, itthon is nagyon szigorú szabályok szerint vágtak bele újra a filmforgatásokba. 

Forrás: Deadline / Borítókép: Werkfotó az Eufória forgatásáról