A film romániai díszbemutatója Kolozsváron, a frissen felújított Művész moziban lesz, ahol jelen lesznek az alkotók közül Bodzsár Márk rendező, Walters Lili, Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs színészek. Vasárnap Sepsiszentgyörgyön, majd hétfőn Csíkszeredában a nézők Bodzsár Márkkal és Walters Lilivel találkozhatnak az ottani bemutató után. Nagyszebenben február 26-án vetítik a vígjátékot, a többi helyszínen péntektől mutatják be a mozikban, Bukarestben a Román Parasztmúzeum filmszínházában vetítik.

A film Bodzsár Márk forgatókönyvéből készült, az operatőr Reich Dániel, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila. Az 1970-es évek Magyarországán játszódó vígjátékban Walters Lili, Nagy Ervin és Nagy Zsolt mellett Borbély Alexandra, Znamenák István, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Trill Zsolt is szerepel.

Filmhu podcast #27: Bodzsár Márk

Az úszásba belebolonduló Rába Roland magánszáma volt az első nagy dobása, majd jöttek az istent játszó, szamurájkarddal hadonászó mentősök, legútobb pedig a tavalyi év egyik legsikeresebb magyar filmjében ereszette össze Kádár Jánost egy vámpírral. Bodzsár Márk rendezővel az Isteni műszak és a Drakulics elvtárs készítéséről, ambivalens hősökről és túlzott elvárásokról beszélgettünk a Filmhu podcastban. A fotón balról jobbra Nagy Zsolt, Walters Lili, Bodzsár Márk és Nagy Ervin látható.

forrás: MTI