Kapcsolódó anyagok

A Cápa-sorozat rendezője először négy éve jelezte, hogy mozivászonra vinné Lincoln életét, e más filmtervek megvalósítása miatt eddig erre nem került sor. Spielberg az utóbbi években forgatta, többek közt, a Különvéleményt, a Kapj el, ha tudsz! című filmet és Terminált is. Jelenleg Neeson, aki már dolgozott együtt a rendezővel a Schindler listája című filmben, tárgyalást folyatat arról, hogy elvállalja-e Amerika valószínűleg legmegbecsültebb elnökének megformálását.

A film alapjául egy már kiadott Pulitzer-díjas életrajzi könyv szolgál, amelyet Doris Kearns Goodwin írt, és címe Az egyesítő: Ábrahámi Lincoln zsenialitása (The Genius of Abraham Lincoln). Egyesek szerint Spielbergben és Lincolnban is vannak közös vonások, akárcsak a rendezőt az USA volt elnökét is stressz és betegségek gyötörték.

A forgatás jövő januárban fog elkezdődni, de Spielbergnek előbb be kell fejeznie a H.G. Wells Világok háborúja című művéből készülő filmadaptációját, amely a tervek szerint idén Júniusban kerül a mozikba. Ez után az Oscar-díjas filmalkotó lehet, hogy még egy filmterven, a Vengeance-n kezd majd dolgozni, amely az 1972-es müncheni Olimpia túszdrámáját eleveníti fel. Az ötkarikás játékok során palesztin terroristák elrabolták az izraeli atlétikai csapat tagjait, és az akció tizenegy sportoló halálával ért véget