Az utóbbi hónapokban az egész világon jelentősen átalakult a filmes és tévés szakma. A járvány által egyik leginkább sújtott iparág a filmgyártás és a moziforgalmazás, számtalan film és tévésorozat forgatása állt le majd indult később újra, közben pedig sok produkciónál módosult a finanszírozási, gyártási stratégia, itthon és külföldön egyaránt. A Nemzeti Filmintézet létrejöttével hazánkban is megváltozott a támogatási rendszer.

A mozik hónapokra bezártak, a vezető streaming-szolgáltatók pedig egyre erősödnek. Lassan elmosódni látszik a különbség a filmes, mozis, internetes és tévés tartalmak között. 


Ebben a kihívásokkal és változásokkal teli időszakban különösen fontos, hogy a szakma résztvevői együtt keressenek megoldásokat és állítsanak fel stratégiát. Az első Veszprém-Balaton Filmpiknik a közönség mellett a szakma képviselői számára is szeretne emlékezetes útravalót adni, ezért szeptember 5-én 10 órától Balatonfüreden a Vaszary-villa (Honvéd u. 2-4.), Széchenyi termében Mozi a járvány idején címmel szezonnyitó konferenciát tart, ahol előbb a gyártás, majd a forgalmazás oldaláról keresnek válaszokat a gyökeresen új helyzet legaktuálisabb kérdéseire.

A filmes rendezvényen a szakma vezető szereplői, Mécs Mónika, Kovács Gábor Muhi András és Osváth Gábor producerek és filmforgalmazók – Bálint Péter, a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke, Böszörményi Gábor, a Mozinet ügyvezető igazgatója és Liszka Tamás, a Budapest Film vezérigazgatója – osztják meg egymással gondolataikat. Az esemény moderátora Till Attila.

A program:

10:00
Mi készül?
Tervezett résztvevők: Mécs Mónika (producer), Kovács Gábor (producer, Filmpartners), Muhi András (producer), Osváth Gábor (producer, Filmfabriq)

Ebédszünet

13:30
Hol láthatjuk?
Tervezett résztvevők: Bálint Péter (elnök, Filmforgalmazók Egyesülete), Böszörményi Gábor (ügyvezető igazgató, Mozinet), Liszka Tamás (vezérigazgató, Budapest Film)

Forrás: Veszprém-Balaton Filmpiknik