A Ma este gyilkolunk premier előtti gálavetítésén jelen lesz többek között Fazakas Péter rendező és a főszereplő, Kern András, valamint Pogány Judit, Bodrogi Gyula, Jordán Tamás és Koltai Róbert. Június 13-án 18.45-kor a veszprémi Hangvillában láthatja a közönség a legtöbb díjra jelölt Semmelweis című alkotást. A filmet elkíséri Koltai Lajos rendező, Mészáros Blanka és Nagy Katica főszereplő. Aznap 21 órakor az Agórában vetítik a Cicaverzum című romantikus vígjátékot. A film után a közönség találkozhat Szeleczki Rozália rendezővel és Csobot Adéllal. Csütörtökön 21.30-kor a Hangvillában lesz a díszbemutatója az Ők tudják mi a szerelem című filmnek. Hubay Miklós darabját a Nemzeti Színház színpada után a kamerák előtt is megrendezte Rátóti Zoltán. A vetítés után jelen lesznek a film alkotói, köztük a rendező és Udvaros Dorottya.

 

Június 14-én 13 órakor lesz látható a Köntörfalak. Dyga Zsombor alkotását a május végén elhunyt Tompos Kátya emlékére vetítik le, aki élete egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtotta a kamaradrámában. Aznap 14 órakor a balatonfüredi Balaton moziban az Országház építészeti, történelmi és iparművészeti gazdagságát bemutató, az Az ország háza című dokumentumfilm készítőivel is találkozhat a közönség. 16 órakor a Hangvillában lesz a Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig premierje az alkotók és a zenekar részvételével. Pénteken 18 órakor a veszprémi Lohonyay Vendéglő különleges gasztroprogrammal készül. A Lefkovicsék gyászolnak című filmhez kapcsolódóan egy jó lecsó, friss kovászos kenyér, smarni és egy pohár bor vagy limonádé mellett, Breier Ádám rendezővel és Bezerédi Zoltán főszereplővel beszélgethetnek avendégek. 21.30-kor a História Kertben vetítik a filmet, ami után közönségtalálkozó lesz a két alkotóval. Aznap 21 órakor a Hangvillában a Valami madarak lesz műsoron, utána beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Szacsvay Lászlóval.

Hunyadi

Június 15-én 14 órakor a FOTON-ban a télen a képernyőre kerülő 10 részes Hunyadi sorozathoz kapcsolódóan lesz kerekasztal beszélgetés. Két rendező, Nagypál Orsi és Lengyel Balázs, a Szilágyi Erzsébetet megformáló Rujder Vivien és a Hunyadit játszó Kádár L. Gellért mesél a forgatásról, valamint egy beharangozó anyagot is láthat a közönség. A moderátor Kinizsi Ottó lesz. A több mint 600 színészt és kaszkadőrt megmozgató Hunyadit a valaha készült legdrágább magyar produkcióként tartják számon.

Június 15-én délig a közönség idén is szavazhat a MOZ.GO közönségszavazás oldalán, hogy a legjobb mozifilm kategóriákban versenyző alkotások közül melyiket találja a legjobbnak. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt szombat este a veszprémi Petőfi Színházban adják át.

Borítókép: Ma este gyilkolunk