A háromnapos fesztiválon az elmúlt évek legjobb tajvani dokumentumfilmjei kerülnek vetítésre mandarin nyelven, magyar és angol felirattal. A bemutatott filmekre és az azokat követő pódiumbeszélgetésekre szóló ingyenes jegyek a rendezvény központjául szolgáló Toldi mozi pénztárában igényelhetők, míg az iskolásoknak szóló programoknak a DocuArt mozi biztosít helyszínt.

A vetítésre kerülő nyolc filmalkotás révén közelebbi képet kapunk a tajvani társadalom sajátosságairól, az ott élők belső világáról, identitásáról, az új generáció hagyományokhoz fűződő viszonyáról és a sziget természeti adottságairól. Az esemény megnyitójára október 20-án csütörtökön, 18 órakor kerül sor a Toldi Mozi nagytermében. Az Alis álmai című nyitófilm után a film rendezőjével, Salone Ishahavuttal beszélget Stőhr Lóránt filmesztéta a tajvani őslakosok elveszített földjeik visszaszerzéséért folytatott kitartó küzdelméről.

 

Tajvan helyzetéről és a filmgyártásában rejlő lehetőségeiről Robert Chen, a Chengchi Egyetem Kommunikáció karának dékánja szolgál információval egy háttérbeszélgetésen október 21-én pénteken, 11 óra 30 perckor. Október 20-21-én délelőtt a DocuArt Moziban budapesti középiskolásoknak mutatják be Tang Hsiang-Chu Milyen mély az óceán című filmjét, amely gyönyörűen ábrázolja ember és természet elválaszthatatlan kapcsolatát és a partvidéken élő őslakók dilemmáit.

További, részletes információk a programról:

www.palantirfilm.hu/taiwan-dox-2016-tajvani-dokumentumfilm-napok

www.facebook.com/taiwandox/