A DocLab egy nemzetközi dokumentumfilmes workshop rendezőknek és producereknek, melyet a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon tartanak Budapesten 2021. november 10. és 12. között. A fókuszban idén a forgalmazás áll. A workshop háromnapos egyéni mentorálást, valamint mesterkurzusokat biztosít, melyeket világszínvonalú forgalmazók, producerek és marketingszakértők vezetnek.

A wokshopot társadalmi, politikai és emberi jogi problémák iránt elkötelezett filmeseknek ajánlják a szervezők. A kiválasztott jelentkezők egy részének versenyalapon utazási és szállás hozzájárulást is tudnak biztosítani.

A hat, postproduction fázisban lévő projekt alkotói Christine Camdessus, Leena Pasanen és Stefano Tealdi mentorok segítségével feljesztik forgalmazási és marketingstratégiájukat. A mesterkurzusokon betekintést nyernek a filmpiac jelenlegi működésébe, valamint megtanulják, hogy milyen eszközökkel célozzanak meg és érjenek el egy szélesebb nemzetközi közönséget. Emellett egyéni tutorálást is biztosítanak, amely lehetővé teszi, hogy minden projekt a hozzá legjobban illő forgalmazási stratégiát építse fel. 

Egy csoportos pitching tréning után Stefano Tealdival és Leena Pasanennel, a workshop végén a résztvevők televíziós szolgáltatóknak, forgalmazóknak és fesztiválszervezőknek fogják bemutatni a készülő filmjeiket. A mentorok által kiválasztott legjobb projekt jutalomban részesül.

A jelentkezéseket az industry@verzio.org címre várják 2021. szeptember 12-ig

A jelentkezésnek a következő anyagokat kell tartalmaznia:  

  • rough cut vagy válogatott jelenetek a készülő filmből, angol felirattal
  • pilot/trailer/teaser a filmhez
  • link a rendező korábbi filmjeihez, ha vannak
  • három nagy felbontású jelenetkép
  • rövid, maximum féloldalas szinopszis
  • a film treatmentje
  • vázlatos forgalmazási terv a premier tervezett időpontjával és helyével
  • a rendező és a producer nagy felbontású portréfotója, rövid életrajzaik, illetve elérhetőségük

További részletek és a mentorok életrajza a Verzió oldalán olvashatók.

Forrás: Verzió