Az egyetemista Annie-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Annie a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie.

A ’60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt.

Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó Esemény elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt. Az alkotás a a Mozinet Filmnapok nyitófilmjeként szeptember elején már néhány alkalommal szerepelt a hazai mozik műsorán, szeptember 29-én pedig végre országos moziforgalmazásba kerül.

A Paralel Alkotócsoportot 2018-ban alapította két drámainstruktor, akik egy jól működő közösségen belül képzelték el a kritikus, önálló gondolkodás támogatását. Programjaik során céljuk, hogy valódi kérdéseket tegyenek fel és nyitott párbeszédet folytassanak a jelenlévőkkel. Az így szerzett tapasztalatok mentén, a véleménykülönbségek nehézségéből igyekeznek értéket kovácsolni. Különböző színházi nevelési műfajokon alapuló munkáikban jellemzően személyesség és művészet kapcsolódásával, közösségi alkotással foglalkoznak.

A vetítés utáni programok a mozijegy vásárlóknak ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Jegyeket az alábbi linkre kattintva vásárolhatsz.  
A vetítések utáni foglalkozásokra az itt lehet regisztrálni.
Az Eseményután programhoz kapcsolódó Facebook oldal.