Berg Judit történeteiből készült, tanulságos családi mesét közel 20 ezer néző látta a magyar mozikban, a rangos 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm fesztiválon elnyerte a szakmai és a gyerekzsűri elismeréseit, itthon pedig a Filmkritikus ítélték a legjobb animációs mozifilmnek. A Lengemesék Franciaországban, Kínában és hamarosan az Egyesült Államokban is bemutatásra kerül. A Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket.

Forrás: Vertigo

Ősszel a Nádtengeren a költöző madarakat búcsúztatják, az Afrika felé tartó fecskeraj szállást kér éjszakára, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik. Vilkó meg akarja gyógyítani a fecskét, és ebben az sem tartja vissza, hogy a Nádtengeren nincs olyan gyógyszer, ami erőt tudna önteni a legyengült kismadárba. A Nádtenger lakóit a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok is veszélyeztetik, s ehhez a lengéknek össze kell fogniuk a környék lakóival, mások mellett még ellenségeikkel, a harácsokkal is. Közben hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát. A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.


A Lengemesék 2.-ben Füttyös Vilkón kívül szerepet kapnak a régi barátok is: Lile, a kedves, barna hajú lengelány; Rence Ervin, a szigorú őrparancsnok; a lengék uralkodója, a bölcs Sulyom király; Táltos, a kecskebéka fiú, valamint a környék állatai, régi és új ellenségek és szövetségesek. A Lengemesékben egy különleges lényekkel teli mesevilág tárul elénk, megismerjük a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat, miközben olyan komoly kérdésekről is szó esik mint a becsület, bátorság, a tolerancia vagy az összefogás ereje. 

Lengemesék 2. - Tél a Nádtengeren

Rendező: Pálfi Zsolt
Forgatókönyv: Berg Judit
Látványterv: Timkó Bíbor
Storyboard: Hernádi Edit, Pálfi Zsolt
Vezető animátor: Bárdos Attila
Operatőr: Antók-Matus Krisztián
Zeneszerző: Fejér Simon Pál
Producer: Temple Réka
Magyar hangok: Szalay Csongor, Kubik Anna, Faragó András, Bolla Róbert, Markovics Tamás, Pálmai Szabolcs, Bercsényi Péter, Roatis Andrea, Németh Juci, Kecskés Karina

Forgalmazó: Vertigo Media

Forrás: Vertigo Media