Az alkotók, a producer és Petrányi Viktória koproducer az Else tovább fejlesztett forgatókönyvével részt vesznek a CineLink meghívásos koprodukciós vásáron augusztusban, Szarajevóban. A filmet a Playtime Kft. gyártja, Havas pedig produceri lehetőségeket látott az Osztrák-Magyar Monarchia egyik kisvárosában játszódó történetében. Az MMKA filmterv fejlesztési pályázatán kaptak támogatást az Elsére és a megvalósításához koprodukciós partnereket keresnek. Nemes Jeles amúgy két sikeres, elismert rövidfilmje után (Türelem, The Counterpart) a következőre is pályázott az MMKA-nál - ennek is a Playtime az előállítója és Havas a producere. Bár az új kisfilm, a Tollkés gyártására nem kaptak támogatást, nem tesznek le erről a filmtervről sem.

A Havas Films egyik dokumentumfilmes projektjét, ami egy másságát nyíltan vállaló fiatalember portréja (munkacíme: Isten képére), a francia székhelyű, CNC által támogatott, idén 10 éves EURODOC is elfogadta. A szervezet az európai együttműködési lehetőségek, partnerkeresés fóruma, s alkotóknak, producereknek projekt fejesztő tréningeken biztosít fejlődési lehetőségeket. Az EURODOC-on a Havas Filmset a fiatal producer-gyakornok, Ugrin Julianna képviseli. A produkciós iroda további tervei közt szerepel még egy Örkény-egypercest feldolgozó kisfilm is, amelyet a Velencei Filmfesztiválon a Vacsora című filmjéért elismerő oklevelet kiérdemelt Perlmann Karchi rendez.

A Havas Films együttműködésre törekszik fiatal alkotói műhelyekkel. Ilyen például a Fade In Script Consulting (Hegedűs Bálint, Krigler Gábor, Lovas Balázs), amelynek egyik, erre az alkalomra átdolgozott tévésorozat ötletét a Havas Films pitcheli az alkotókkal együtt, a jövő héten Budapesten kezdődő Discop nemzetközi multiplatform tartalom-és filmvásáron.

A DiscoPro pitch fórumon Európa vezető televízióinak szakemberei vesznek részt. A Havas Filmsben a sokéves tapasztalattal rendelkező televíziós szakember, Minda Judit Havas Ágnes partnere, aki évekig a Spektrum Televízió műsorigazgatója, majd az HBO közép-európai részlegének műsorokért felelős alelnöke volt. Hozzá tartozik a dokumentumfilm-tervek fejlesztése, és ő vezeti a forgalmazói részleget is.

De nemcsak gyártással akar foglalkozni a Havas Films, hanem forgalmazással is, méghozzá főleg a rendszerváltás után készült, forgalomképes dokumentumfilmek és kisfilmek eladásával. A Havas Films részt vesz az Európai Unió Media Program támogatásával működő Screen Leaders of the EU stratégiai cég-fejlesztő programon, amelyet a FAS Screen Training Ireland szervez.