A francia, görög, török, lengyel, román, cseh, szlovák, ex-jugoszláv és ázsiai területeket követően az amerikai piacra is megállapodott a Filmalap Till Attila közönség- és fesztiválkedvenc, Tiszta szívvel című mozifilmjének forgalmazásáról. A megállapodás a produkció közreműködésével jött létre.

A „független” filmek, azaz nem amerikai stúdiófilmek vezető forgalmazója, a Kino Lorber vásárolta meg az észak-amerikai jogokat. A New York-i székhelyű forgalmazó évente több, mint 25 gondosan kiválasztott alkotást mutat be az amerikai mozikban, aktuális bemutatóik között van Gianfranco Rosi Berlinale fődíjas alkotása, a Tűz a tengeren (Fuocoammare) és a velencei filmfesztiválon díjazott, Lux-díj döntős Felnyitom a szemem (À Peine J´ouvre les Yeux), melynek rendezője Leyla Bouzid.

Till Attila filmje, a Tiszta szívvel nemzetközi premierje óta, mely az A-kategóriás Karlovy Vary-i fesztiválon volt júliusban, töretlen sikerrel szerepel világszerte. Amerikai fesztiválpremierje alkalmával a Chicago Sun Times világhírű kritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el, mellyel évről-évre „egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját” jutalmazzák a chicagói filmfesztiválon. Mintegy 20 ország vezető nemzetközi filmes seregszemléje tűzte már műsorra, ahol 12 rangos díjat nyert el.

A külföldi mozik közül először Franciaországban lesz látható a Tiszta szívvel,Roues libres” címmel mutatja be a Pretty Pictures moziforgalmazó január 25-én.

(Forrás: Nemzeti Filmalap)