Az éves archívum bezárását követően, december 1-én ismét elindult a nevezés a 2022-es BuSho Fesztiválra. A kor követelményeihez igazodva ezúttal azonban nem apróbb, hanem korszakalkotó módosítások lettek a szabályzatban és az online nevezési felületen is. A legfontosabb változás a mobil-optimalizált új weboldal, melyet ezentúl a bushofest.hu oldalon lehet elérni, a másik pedig az, hogy ezentúl csak a Filmfreeway-en keresztül lehet nevezni, ahová ingyenesen lehet regisztrálni filmeteket.

A fesztivál szervezői várják a 2020. január 1. után készült, 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokat a világ minden tájáról. A korábbi busho.hu weboldalt az új oldal archívum menüjéből lehet majd elérni, ahol továbbra is böngészhetők a korábbi évek fesztiváljai.

A nevezési határidő is módosult: a 18. BuShóra 2022. március 1-ig lehet nevezni, ennek következtében pedig majd a versenyprogram kihirdetése, valamint a vetítési kópiák beküldése is változozz, ezekkel majd később jelentkeznek részletesen.

A szervezők megkérnek minden nevezőt, hogy a különböző levelező rendszerekben működő levélszemétszűrők miatt véssen be magának egy emlékeztetőt, és ha nem kapja meg az értesítőt, akkor vessen egy pillantást a weboldalra, ahol szintén közzéteszik majd az eredményeket.

Forrás: BuSho