Várhatóan tavasszal kezdi második mozifilmjének forgatását Ujj Mészáros Károly, a sikeres, közel 130 ezer nézőt vonzó Liza, a rókatündér rendezője. Az X. című kriminek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A film annyiban rokonítható a Liza, a rókatündér-rel, hogy ismét sok haláleset szerepel a történetben, de vígjáték helyett skandináv típusú, erős vizuális világú, nagyon izgalmas, látványos és fordulatos krimi készül. 

A Lizá-ban bizonyított szereplőgárda, vagyis Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs főszereplők mindhárman nyomozót alakítanak. Sok további remek színész, például Kulka János is feltűnik majd a napjaink Budapestjén játszódó történetben, ahol egy lányát egyedül nevelő rendőrnő egy szövevényes bűnügy kellős közepén találja magát.

Liza, a rókatündér

A stáb kulcstagjai nagyrészt megegyeznek a Liza, a rókatündér hét Magyar Filmdíjjal és több mint húsz nemzetközi fesztiváldíjjal is elismert alkotógárdájával. Az operatőr Szecsanov Martin lesz, a film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. A forgatás a tervek szerint már kora tavasszal elkezdődik, és várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap / Fotó: MTI, Bruzák Noémi