Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) című chilei drámája, főszerepben a transznemű színésznő/énekesnő Daniela Vegával. A szerelemről, gyászról és önazonosságról szóló film a Testről és Lélekről elől orozta el a legjobb idegennyelvű film díját az idei díjátadón.

Az Egy fantasztikus nő főszereplője, Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia - mint egész eddigi életében -, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

Sebastián Lelio: Egy fantasztikus nő (fotó: ELF Pictures)

A chilei Sebastián Lelio (Gloria, A rabbi meg a lánya) szerelmi drámája elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Az Egy fantasztikus nő kísérőfilmje Kis Hajni diák Oscar-díjra jelölt Szép alak című 15 perces rövidfilmje. A hazai premier dátuma június 7, de a film május 31-től elővetítéseken már országszerte látható a mozikban.

Borítókép: Egy fantasztikus nő / Forrás: ELF Pictures