Új streamingplatform váltja fel az HBO Max-ot 2023 nyarán – írta meg a Telex a Verge nyomán. A hírt David Zaslav, a Warner Bros Discovery vezérigazgatója jelentette be egy csütörtöki konferencián.

"Rendkívüli terméket hozunk létre" – állította a vezérigazgató, aki arról is beszélt, hogy a nem-megírt tartalmakat bemutató Discovery+ erősebb technológiai háttérrel rendelkezik, mint a jobbára fikciós kínálattal bíró HBO Max, de a két platform éppen ezért jól kiegészíti majd egymást. Az HBO Max és a Discovery+ fúziójából létrejövő streaming szolgáltatónak egyelőre még nincs hivatalos neve.

A fenti kijelentést árnyalja, hogy a Warner Discovery pont ezen a héten döntött úgy, hogy bármiféle bemutatás helyett inkább örökre dobozba száműzi a már leforgatott, 70 millió dollárból készült Batgirl-filmet, valamint szó nélkül eltüntetett hat saját gyártású nagyjátékfilmet (köztük a Seth Rogen-féle Amerikai pácot és az Anne Hathaway főszereplésével készült Boszorkányokat) az HBO Max kínálatából.

Miután a Discovery és a Warner Brothers egy céggé olvadt össze idén, júniusban már tartottak egy költségkimélő tisztogatást, amit szintén nem kommunikáltak hivatalosan: egyik napról a másikra köddé vált számos saját gyártású sorozat, köztük a magyar A besúgó is a platformról. Az HBO Max nem sokkal később bejelentette, hogy Európa nagy részén leáll az eredeti tartalmak gyártásával.

Forrás: Telex / Verge / Címlapkép: A besúgó