Máris meghoztuk a második Filmhét beharangozó videót, amiben most humorral csábítanak minket a mozikba. Egy történelmi környezetben játszódó kosztümös vígjátékot és egy ízléses poénokkal teleszőtt diplomafilmet mutatunk, a részletekért nézzétek meg a videót is:

 

 (A videót a Magyar Filmakadémia készítette)

 

"Csak egy szabály van: este 6-ig kész kell lenni a regénnyel, bármi áron, mert akkor zár a kiadó, és ha nem adják le a kész művet időben, akkor nincs fizetség, és akkor másnap nincs mit enni, illetve a tulajdonos sem hitelezi tovább a kávét és a túrós rétest" - így mesélt nekünk 2014 tavaszán Madarász Isti a Rejtő-regényről, aminek megfilmesével gyerekkori álmát váltotta valóra.

Később, mikor a forgatáson jártunk, már azt is elárulta: "Amikor hozzáláttunk a forgatókönyv megírásának, rá kellett jönnünk, hogy bármennyire is fantasztikus olvasmány A detektív, a cowboy és a légió, de filmen egyáltalán nem működik, hiszen ez a kisregény anekdoták füzére. Így végül megtartottuk az alapszituációt, a helyszínt és a szereplőket, de saját történetet és drámai tétet kellett kitalálnunk."

Itt A fekete múmia átka előzetesét is megnézhetitek:

A Budapesti Metropolitan Főiskola novemberi diplomafilm vetítésén láttuk Borbás Dávid kisfilmjét is: "Gyönyörű képi világ, ízléses poénnok, ötletes történet és egy különös barátság, amik leginkább jellemzik az alkotást. A film külön érdekessége, hogy lágyan reflektál az illegális bevándorlás kérdésére és az ukrajnai eseményekre" - írta kritikusunk

A Sighseeing Brunó, a pitiáner bűnöző és Dunja, az illegális bevándorló közös útja Bécs felé. A film kezdőlöketét egy taxilopás, majd egy szerencsétlen félreértés adja meg, amiket az akadályok leküzdésének komikus megoldási kísérletei követnek az ötletes történetben. Ízletőt is láthattok a filmből MozgóképEST 2 ajánlójában: