A Boldog új élet-tel debütáló Bogdán Árpád második játékfilmje, A halottlátó forgatókönyvét fejleszti, hosszú hónapok óta. A rotterdami workshop után a Nipkow-ösztöndíjas Bogdán Árpád Berlinbe készül, hogy tökéletesítse a misztikus roma thriller könyvét.

A tervek szerint észak-afrikai helyszínen, világsztárokkal készülne Kenyeres Bálint első játékfilmje, egy nyomozásba ágyazott belső utazás.

nagyfuzet_horkay_500

Nagy érdeklődést keltett Szász János Agota Kristof-adaptációja a berlini koprodukciós vásáron, a rendező a produkció jelenlegi helyzetéről beszélt a filmhunak. Ulrich Thomsen már ott van a szereplők közt, Tóth Orsival egyetmben.

Miközben itthon adminisztrációs hibák nehezítik a filmipar helyzetét, más országok egyre nagyobb kedvezményekkel próbálják meggyőzni a filmeseket, miért őket válasszák. Mikor jön így ide Woody Allen forgatni?

Ők eljöttek hozzánk: 2009. júniusában két héten keresztül Magyarországon forgatták a dél-koreai televíziózás történetének legdrágább tévésorozatát, az Iris-t. A forgatáson jártuk.

alice_500_01

Tim Burton 3D-s ámokfutása szórakoztató és szemkápráztató. Lewis Carroll korhatáros (rém)meséjének átirata, melyben Alice immár nagykorú. Kinőtt ruhák és sárkányvér, avagy mi a különbség az ópiumpipa és a kék pillangó közt?

Rangos szakmai díj versenymezőnyébe került a Hunky Blues és a Filmhíradók Online az archív felvételeket leghasznosabban felhasználó, nem tévés produkciók kategóriájában.

hunky_blues_500

Vígjáték, krimi, társadalmi dráma, animáció Chilétől Svédországig a 17. Titanicon.