A 67. Országos Függetlenfilm Fesztivál 2022. október 6-9. között lesz Szabadkán (csütörtöktől-vasárnapig), a Kosztolányi Dezső Színházban. A zsűri tagjai: Pálos Hanna, Szerda Zsófi, Hammer Ferenc, Tolnai Szabolcs és Igor Buharov. A fesztivál fővédnöke Tolnai Ottó.

Nevezési határidő: 2022.08.22. hétfő éjfél.
A nevezés feltételei itt érhetőek el. 
A nevezési lap közvetlen linkje itt található.

Október 6-án, csütörtökön filmvetítéssel és beszélgetéssel emlékezünk meg Káldy László függetlenfilmes munkásságáról. Szintén csütörtökön, este 21.30-tól a Gentry Sultan zenekar ad fesztiválnyitó koncert.

Október 7-8-án, pénteken és szombaton napközben, a korábbi évekhez hasonlóan, a versenyfilmes blokkok vetítése lesz. A vetítések 60-90
perces blokkokban történnek, köztük 15-20 perces kávészünettel. Mindkét este, az aznapi versenyfilmekről szakmai kerekasztal beszélgetést, un. zsűri konzultációt tartunk, ahol a filmkészítők, a nézők és a zsűri tagjai megoszthatják egymással gondolataikat egy-egy versenyfilm kapcsán, és a versenyfilmek készítőinek élőben van lehetőségük reagálni az esetleges kritikákra, vagy fogadni a dicséreteket.



Október 9-én 17:00 órától a fesztivál kísérőprogramjaként megtekinthető A Csókos Asszony Lovagjai című szabadkai szindikális operettgála a Kosztolányi Dezső Színház társulatának előadásában. 

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színészei úgy döntöttek, hogy nem tűrik tovább a jelen állapotokat, ezért létrehozták saját szakszervezetüket, A Csókos Asszony Lovagjait…

Október 9-én délután tartja a Magyar Független Film és Video Szövetség az éves rendes közgyűlését.

A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia, a Kosztolányi Dezső Színház.