Szakonyi Noémi Veronika filmje a 38. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál Discoveries (Felfedezések) elnevezésű, versenyen kívüli szekciójában szerepel, ahol kortárs témákat bemutató nagyjáték- és dokumentumfilmek kapnak helyet. A filmfesztivált október 14. és 23. között rendezik a lengyel fővárosban.

A Hat hét egy nehéz családi körülmények között élő tinédzser lány, Zsófi története. Miután a lány teherbe esik, úgy dönt, örökbe adja kislányát egy hosszú évek óta várakozó párnak. Bár eleinte Zsófi úgy érzi, a legjobb döntést hozta, a szülés után elbizonytalanodik, és fontlóra veszi a fiatal anyaság lehetőségét. A jogszabály alapján mindössze hat hét áll rendelkezésére, hogy meggondolja magát.

A főszereplőt Román Katalin, az örökbefogadó szülőket Balsai Móni és Mészáros András alakítják. A további szerepekben Járó Zsuzsa, Szczaurski Lana, Takács Kati és Györgyi Anna láthatók.

Szakonyi Noémi Veronika rendező a film forgatókönyvét állandó alkotótársával, Vincze Máté Arturral és Daoud Dániellel közösen jegyzi. Operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, jelmeztervezője Szlávik Juli, zeneszerzője Sperling Andor, hangmestere Tőzsér Attila, látványtervezője Valcz Gábor, producere Romwalter Judit. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS gyártásában készült. 

A Hat hét világpremierjére idén nyáron, a 28. Szarajevói Filmfesztivál került sor, első hazai bemutatóját a miskolci CineFesten tartják szeptember 16-án. Szeptember végén a marosvásárhelyi 30. Alter-Native filmfesztiválon is levetítik. 

Forrás: Warsaw Film Festival