A legjobb dolgokon bőgni kell főhőse a 30 éves Maja (Rainer-Micsinyei Nóra), aki épp hitelre vett közös lakást barátjával (Bányai Kelemen Barna). A lánynak grafikus végzettsége van, munkája viszont nincs. Ellenben van egy túlságosan anyáskodó mamája (Hernádi Judit), és egy gyerekkori barátnője (Huzella Júlia), aki szülés miatt épp parkolópályára tette a színészkedést. Mi a költözés napján csöppenünk Maja életébe, akiről már a film első képkockáiból látjuk, hogy egy nyitott, vidám és szórakoztató lány, aki néha elfelejt dolgokat, de jól elvan a maga világában, csak önmagáért nem tud kiállni és inkább sodródik a körülményekkel. Ez akkor kezd el változni, amikor egy távoli rokonát látogatja meg, hogy nála éjszakázzon, a nénit viszont holtan találja a lakásában. És itt kezdődik Maja egyéjszakás kálváriája, sok-sok epizódszereplővel: a flegma mentősöktől kezdve a helyes lakatos fiún át egészen egy hisztiző kisgyerekig.

„Ez a film a mostani harmincasoknak és a szüleiknek szól. A kapunyitási pánik egy valós állapot, a megfelelési kényszer és az összehasonlítás mások sikereivel nagy terhet raknak az ember vállára. Mi nem akarjuk megfejteni a mátrixot, nincs is rá egy mindenkinek megfelelő megoldásunk, azonban a vásznon viszontlátni azt, amiben élünk, ez elindíthat egy beszélgetést azokkal, akik hasonlóan érzik magukat” – részletezte a Filmhunak szándékait Grosan Cristina rendező.

 

Rainer-Micsinyei Nóra, a film főszereplője és társzerzője is elmondta az érzéseit nekünk a filmről: "Azt éreztem, hogy nincs olyan magyar film, ami arról a problémáról, vagy életérzésről szólna, amiben én is benne voltam és még sokan körülöttem. Ennek a kitolódott gyerekkornak, bizonytalan felnőttkornak pedig rengeteg humoros pillanata is van, amit mi meg akarunk mutatni.

Grosan Cristina erdélyi-magyar filmrendező, aki eddig hat zseniális kisfilmet rendezett, melyek számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek sikeresen, többek közt Palm Springs-ben, Clermont-Ferrandban, Szarajevóban, Londonban és Helsinkiben. A Vakáció a tengerparton című rövidfilmje például negyven fesztiválon járt, az interneten pedig több mint egymillióan nézték meg. Jelenleg második nagyjátékfilmjét forgatja Hétköznapi kudarcok címen, cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban, Kerekes Vica főszereplésével.

A legjobb dolgokon bőgni kell a 2018-as Inkubátor Program egyik nyertese volt, a Laokoon Filmgroup gyártásában, a Nemzeti Filmintézet főtámogatásával készült el, szeptember 16-án került a magyar mozikba, január 20-tól pedig a Netflixen láthatjuk.