Hétfőn az első igazán 21.századi témát választó magyar tinidrámát nézhetjük meg – a Remélem legközelebb sikerül meghalnod szirupos románc helyett a közösségi média és a tomboló hormonok veszélyes találkozásáról szól. Este Koltay Gábor 2004-es dokumentumfilmje, a trianoni döntés történelmi körülményeit boncolgató Trianon kerül adásba.

A keddi műsorból Tóth Barnabás kora reggel látható kisfilmjét érdemes kiemelni. A Susotázs két szinkrontolmácsról szól, akik egy unalmas konferenciát igyekeznek feldobni a maguk módján. Szerdán a Görögországban játszódó Csudafilm hoz egy kis nyarat a télbe Kern András rajongóinak. Csütörtökön megfeledkeztek a magyar filmekről a programszerkesztők – ezt a mulasztást viszont könnyen elfeledteti minden idők legjobb spagetti westernje, a Volt egyszer egy Vadnyugat, amit az esti fő műsoridőben vetítenek. Sergio Leone új életet lehelt a műfajba, egyesítve a klasszikus amerikai és az olasz spagetti westernek jellegzetességeit, így egyszerre fennkölten hősies, ugyanakkor mocskosan kegyetlen filmet hozott létre. Éjfél után egy 2002-es hazai alkotás követi, A ház emlékei című filmdráma, amelyben egy kispolgári család nehézségeit követhetjük nyomon.

Sergio Leone: Volt egyszer egy vadnyugat

Péntek estei programunk Gyöngyössy Imre és Kabay Barna politikai drámája, az 1994-es Halál sekély vízben. A filmben egy tudós fia igyekszik kideríteni a rendszerváltás után, hogy mi köze volt a szocialista belügynek és a KGB-nek az apja halálához. Szombaton már reggel a Meseautó-val ébredezhetünk. Délben az 50-es évek Magyarországára vonatkozó áthallásokkal teli klasszikus mesefilm, Az eltüsszentett birodalom kerül elő az archívumból főszerepben a kor legnagyobb sztárjaival, Soós Imrével és Krencsey Marienne-nal. Nekeresd ország vezetője a gonosz és buta király, aki ha valaki nem kíván neki jó egészséget tüsszentéskor, halállal sújtja a szegény embert. Az udvari jós egy nap rossz hírrel megy a király elé, miszerint egyetlen ember akad az országban, aki nem fél az ő hatalmától, egy szegény juhászlegény. Az 1956-ban készült film bemutatója annak idején elmaradt és több évtizedes cenzúra alá kényszerült. 

Várkonyi Zoltán: Ártatlan gyilkosok

Délben a Pisztácia című 1996-os tévéfilmből tudhatjuk meg, mit tud művelni az emberi kapcsolatokkal a pénzkérdés. Délután az Egy szoknya, egy nadrág című klasszikus komédiával, este pedig az Üvegtigris 3-al szórakozhatunk egy kiadósat. Vasárnap reggel a Macskafogó folytatása emeli új szintre a macska-egér párharcot. Délfele két egyetemista sző gyilkos forgatókönyvet Várkonyi Zoltán Ártatlan gyilkosok című 1973-as krimijében. Huszti Péter és Tahi Tóth László főszereplésével készült alkotásban két egyetemista rábeszéli a neves hollywoodi rendezőt, hogy dolgozzanak együtt a forgatókönyvükön. A készülő film sztorija meglepően hasonlít a valóságra, amely viszont egyre valószínűtlenebbé válik.

Kora este Dargay Attila animációs filmjét, az Erdő kapitányá-t ismertethetjük meg a fiatalabb generációval. Este a 2000-es évek két remek hazai alkotása követi egymást, előbb a Kontroll jegyellenőrei csatáznak a bliccelőkkel, majd egy nagyon félresikerült randit láthatunk a Köntörfalak című filmdrámában.

Január 6. hétfő

Remélem legközelebb sikerül meghalnod (r.: Schwechtje Mihály) / HBO 3 / 14:05

Trianon (r.: Koltay Gábor) / M5 / 21:50

Január 7. kedd

Susotázs (r.: Tóth Barnabás) / Cinemax / 05:40

Január 8. szerda

Csudafilm (r.: Ragályi Elemér) / Film Cafe / 08:55

Január 9. csütörtök

Volt egyszer egy vadnyugat (r.: Sergio Leone) / Cinemax / 20:00

Január 10. péntek

A ház emlékei (r.: Zsigmond Dezső) / Duna TV / 00:05

Halál sekély vízben (r.: Gyöngyössy Imre és Kabay Barna) / Duna TV / 22:15

Január 11. szombat

Meseautó (r.: Kabay Barna) / COOL TV / 08:30

Eltüsszentett birodalom (r.: Banovich Tamás) / Duna World / 11:20

Pisztácia (r.: Zsombolyai János) / M5 / 13:30

Egy szoknya, egy nadrág (r.: Gyöngyössy Bence) / Duna TV / 15:35

Üvegtigris 3. (r.: Rudolf Péter) / SuperTV2 / 21:00

Január 12. vasárnap

Macskafogó 2. - A sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) / COOL TV / 08:30

Ártatlan gyilkosok (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna World / 11:20

Az erdő kapitánya (r.: Dargay Attila) / M2 / 18:15

Kontroll (r.: Antal Nimród) / COOL TV / 21:00

Köntörfalak (r.: Dyga Zsombor) / RTL II / 23:00

Borító: Az eltüsszentett birodalom