Úgy tűnik, a britek Narniája után a franciák sem hagyhatták ki egyik legolvasottabb gyerekmeséjük ezüstvászonra adaptálást. Mint korábban már hírt adtunk róla a francia nemzeti filmgyártás motorját megtestesítő Luc Besson, aki egyszerre minimum tíznél több produkció megvalósulásán dolgozik, a producerkedés mellett ismét rendezői székbe ül. A Jeanne d’Arcot követően, közel hat év kihagyás után tavaly megrendezte az Angel A-t, majd az idén direktorként is újra munkához látott egy francia gyerekmese, az Arthur és a minimoyok kapcsán.

Ilyen a világ egy családi ház kertjében

A történet középpontjában a tízéves Artúr áll (Freddie Highmore – Charlie és a csokigyár), aki igyekszik megmenteni nagyanyja (Mia Farrow – Férjek és feleségek) otthonát. A nagyapa már négy éve eltűnt, ám hátrahagyott feljegyzései elvezethetnek a törpe minimoyok földjére, az ott rejtőzködő kincs pedig elegendő lenne a nagyi adósságának kifizetésére. Artúr elindul felkeresni az alig pár milliméteres lényeket, miközben egy sohasem látott világra bukkan saját családi házuk kertjében. Útközben ráakad Seleniára, a minimoy hercegnőre, akinek Madonna ad hangot, valamint Maxra, akit Snoop Dogg szólaltat meg. Együtt utaznak a tiltott városba, Necropolisban, amelynek ura az ördögi Maltazard (David Bowie).

Besson egyéb munkái mellett eddig több mint három évet szánt az Artúr és a minimoyok elkészítésére. Egy keddi bejelentés szerint a kész filmet angol nyelvterületen a Terry Gilliam  Grimmjét is fizető Weinstein testvérek cége forgalmazza majd, várhatóan az idei év végén.