,,A kapzsiság olyan, mint egy fenevad” – állítja a Megfojtott virágok (Killers of The Flower Moon) első előzetese, amiben Leonardo DiCaprio az Osage indiánok történetével ismerkedik egy könyvből, a rezervátumukon olajra találó törzs vagyonára ácsingózó fehéreket pedig éhes farkasokhoz hasonlítja. DiCaprio egy Ernest Burkhart nevű farmert, Lily Gladstone (Certain Women, First Cow) pedig egy Osage nőt és a leendő feleségét, Mollie Burkhartot alakítja a filmben.

A valós eseményeken alapuló western-krimi az Osage nemzet tagjai ellen elkövetett brutális gyilkosságsorozatot mutatja be, melynek kiváltó oka a földjükön lévő olaj volt. A gyilkosságok az akkoriban alakult FBI figyelmét is felkeltették, akik nyomozásba is kezdtek az ügyben. DiCaprio mellett Scorsese másik kedvenc színésze, Robert De Niro is feltűnik a helyi kiskirály üzletember, William Hale szerepében, valamint Jesse Plemonsot és a friss Oscar-díjas Brendan Frasert is láthatjuk egy-egy pillanatra a kedvcsinálóban.

A Megfojtott virágok világpremierjét május 20-án tartják a cannes-i filmfesztiválon. A magyar mozikban október 19-én mutatják be.