A filmvilág legnagyobb szakmai találkozóján megrendezendő háromnapos programra Csáky Attila producer érkezik Magyarországról. A találkozón, amelynek célja, hogy Európa ígéretes producereire irányítsa a filmszakma figyelmét, 25 fiatal producer vesz részt Cannes-ban.

 

papirrepulok_500
Papírrepülők


Csáky Attila a Cameofilm igazgatója játékfilmeket, dokumentumfilmeket, TV-filmeket és műsorokat készít. Többek között olyan mozifilmek fűződnek a nevéhez, mint A Hídember (r.: Bereményi Géza), A temetetlen halott (r.: Mészáros Márta), a Kolorádó Kid (r.: Vágvölgyi B. András) és a Papírrepülők (r.: Szabó Simon).

Csáky Attila jelenleg Kenyeres Bálint első játékfilmjét készíti elő, amelyet meghívtak a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába, az Atelier elnevezésű filmterv-fejlesztő fórumra.

hidember_500

Hídember


Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Hier (Tegnap) a tervek szerint európai koprodukcióban készül. A Cameofilm gyártásában készülő játékfilm a közlemúltban elnyerte a francia CNC (Centre national de la cinématographie) támogatását.

A cannes-i Producers on the Move programon a Magyar Filmunió EFP-tagsága révén 2001 óta vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Bereczki Csaba, Angelusz Iván, Muhi András, Petrányi Viktória és Pusztai Ferenc volt a nemzetközi szakmai fórum résztvevője.