Hétfőn két magyar filmet is műsorra tűznek: a Cinemax matinéként adja Zomborácz Virág Utóéletét 12.40-től, a Film+2 pedig - helyesen - késő este sugározza Novák Erik Zuhanórepülését 23.05-től. Zomborácz az Aranyélet írója is egyben, így tőle is kérdezhettünk az HBO sorozatának második évadjáról a premier idején (beszámolónk itt). Úgy tűnik, az HBO Magyarország szívén viseli az Aranyélet-alkotók nagyjátékfilmjeinek sorsát, mivel megvették Mátyássy Áron rendező Víkendjét is, amit ezen a héten is leadnak, például szerdán 04.15-től. Nem mintha Novák Erik nem szerepelne színészként a második évadban. A legutóbb a Fekete levessel jelentkezett rendező új, ismét rendhagyó projektre készül Ragadozók címen, a részleteket lásd itt

 

Az Utóélet szinopszisa az HBO adatlapján így szól: Mózes félénk, szorongó fiú, aki miután befejezte teológia tanulmányait, egy eldugott faluban él a családjával. A kapcsolata meglehetősen bonyolult a lelkész apjával. Amikor az apja váratlanul meghal, Mózes felszabadul, hogy nem kell megfelelnie az elvárásainak, végre a saját életét élheti. Ám a halotti toron megpillantja az apja szellemét, amely ettől kezdve állandóan kísérti. Mózes kétségbeesetten próbál szabadulni tőle, amiben a spiritiszta autószerelő és a lelkész asszisztense segít neki.

 

A keddi magyar matiné a 25. Trieszti Filmfesztivál legjobb dokumentumfilm díjának nyertese, a Szerelempatak 13.15-től az HBO-n. A mozicsatorna támogatásával készült dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról szól. Szereplői idősek, akik egy erdélyi, kis magyarlakta faluban élnek. Az érzelmekkel teli, esetenként megdöbbentő alkotás a javíthatatlan romantikus, a több mint nyolcvan éves Feri bácsi szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal. Ők azok, akik a legbelsőbb gondolataikat és álmaikat is megosztják velünk.

 

A hét második fele a sorozatoké. Az RTL Klubon új, saját gyártású, heti vígjátéksorozat indult A mi kis falunk címen, aminek csütörtökön adják a második részét a Barátok közt után, 21.25-től. A titulus Menzel Az én kis falum című filmjére utalhat, a cseh direktor legutóbbi budapesti látogatásáról pedig mi is tudósítottunk (cikkünk itt olvasható).  Pénteken pedig az HBO-n láthatjuk egy új sorozat 4. részét. A 8 részes SIX a Navy SEAL 6 osztag egyik valóban megtörtént küldetését meséli el: a csapatot azzal a feladattal vetik be Afganisztánban 2014-ben, hogy likvidáljon egy tálib vezetőt, ám az akció kudarcba fullad, mert kiderül, hogy egy amerikai állampolgár segíti a terroristákat. A főszereplő az Aljas Nyolcasból és a Kib*zgatóhelyettesekből ismert Walton Goggins. Az HBO közelménye szerint a History Channel sorozatának különlegessége, hogy realisztikusan mutatja be, hogyan működik egy speciális kommandós alakulat. Bepillantást nyerhetünk, hogyan készülnek a bevetésekre, milyen stratégiákat és harci eszközöket használnak, illetve hogyan viselik a rájuk nehezedő nyomást. Az akciójelenetek minél hitelesebb ábrázolása miatt éjjellátóval felvett jelenetek, FPS (first person shooter azaz belső nézetű lövöldözős) játékokhoz hasonló nézőmódok, illetve kézikamerás megoldások is láthatóan a szériában.

 

A hétvége kínálata főleg külföldi filmekben erős, amik közül a Fehér dög című Samuel Fuller-klasszikust ajánljuk megnézésre. E filmet külföldi kritikusok is hasonlították Mundruczó Kornél Fehér Istenéhez, és valóban érdemes összevetni a két, rasszizmusról szóló kutyás horrort (a Filmvilág elemzését lásd itt). Szinopszisa az HBO GO-n: Julie Sawyer, a fiatal, hollywoodi színésznő egyik éjszaka elüt egy fehér kutyát. Szerencsére az állat megússza a balesetet, az orvosi kezelés után Julie hazaviszi és befogadja. Egy napon az addig szelíd kutya megmenti a nő életét, amikor megöli a brutális erőszaktevőt, aki betört az otthonába. Julie rájön, hogy a kutyát arra képezték ki, hogy feketéket öljön. Mindezt elmondja egy állattrénernek, aki szerint el kellene altatni az állatot. A fekete kutyatréner, Keys azonban más véleményen van. A film az HBO GO-n is elérhető.

 

Február 6. hétfő

Utóélet, Cinemax, 12.40

Zuhanórepülés, Film+2, 23.05

Február 7. kedd

Szerelempatak, HBO, 13.15

Február 8. szerda 

Víkend, HBO, 04.15

Február 9. csütörtök

Az én kis falum, RTL klub, 21.25

Február 10. péntek

Six 4. rész, HBO, 20.00

Február 12. vasárnap

Fehér dög, Cinemax, 03.00