Az HBO-n szokás szerint ezen a héten is elcsíphetőek olyan magyar filmek, mint a Víkend, a Szabadesés és a Saul fia, de a hét fő különlegessége a szerdán 14.40-től sugárzott Határtalan szerelem, ami egy görög romantikus dráma főszerepben többek között az Oscar-díjas J.K. Simmons-szal és Osvárt Andreával. A Görögországban játszódó film három, lazán kapcsolódó szegmensből áll, melyekben mind egy-egy külföldi és egy görög esik szerelembe, más-más generációból. A film a migránsválságot is feldolgozza, és megdöntötte a nézettségi és bevételi rekordokat a görög filmek történetében. A nagy siker titkáról is megkérdeztük a színésznőt, aki szerint „jó a film, megérdemelte a sikert, de persze, hogy meglepett. Ilyenről még nem is hallottam, minden elvárásomat felülmúlta, és szerintem Christopherét (a rendező – a szerk.) is. Jól döntött, hogy ki mert jönni Karácsonykor ezzel a filmmel, pont amikor a nagy hollywoodi produkciókkal vannak tele a mozik. Merész húzás volt nekifeszülni a nagyoknak, de bejött. A görögök nagyon kíváncsiak voltak erre a filmre, és a szóbeszéd hozott neki ekkora sikert, az emberek egymásnak ajánlották. Az is jó döntés volt Christophertől, hogy bevállalta a két nyelvű dialógokat és a nemzetközi színészgárdát, mert így a film elkezdett utazni a görög határokon kívülre is.”


Szintén szerdán, bár éjszaka 2 órától lehet elcsípni Miklauzic Bence filmjét, A zöld sárkány gyermekeit a TV2-n. „A karakán Simó-rendezőosztályhoz tartozó Miklauzic Bence tévés próbálkozásai után második filmjét rendezte egy kínai-magyar barátság történetéből. S ha az alapvető keserédes vígjátéki receptet a műfaji jegyek iskolapéldáiból dolgozta is össze a rendező, azért ízében-bűzében mindvégig megmaradt az ismerős magyar abszurditás mellett.” – írtuk kritikánkban. A forgatásról is beszámoltunk, a rendező így mesélt a filmjéről: „Az emberi arcok fontosak számomra, A zöld sárkány gyermekei három ember története." - állítja a rendező. „Nem a magyar-kínai kultúra különbségeiről, vagy a magyarországi kínaiak beilleszkedéséről akarok beszélni, alkatilag sem vagyok erre alkalmas, és egyébként sem a Discovery számára készítek filmet (...) Engem az érdekelt, hogy a két főszereplőm minél távolabb álljon egymástól, és azt gondoltam, hogy egy kínai-magyar páros eléggé eltérő karakterű lesz."


A Sztálin mennyasszonyát pénteken 10 perccel éjfél után tűzi műsorra a Duna. Bacsó Péter filmjében „a sztálini diktatúra idején egy bolond lány, Paranya érkezik az egyik kis faluba, ahol sajnálatból befogadják, ám sokan gúnyolódnak rajta, gyötrik, csúfolják. A gyanús lányt, akit Sztálin menyasszonyának neveznek, előbb letartóztatják, megkínozzák, majd szabadulása után furcsa hatalommal ruházzák fel...A Paranyát megszemélyesítő Básti Juli a Magyar Filmkritikusok díját kapta ezért az alakításáért.”

Vasárnap az m2/Petőfi tévé sugározza 23:10-től az En Passantot. Oláh Kata filmjének főhőse, Andor 13 éves. Szeretettel teli, mély kapcsolatban van még mindig gyönyörű anyjával, akinek szemében szomorúság és titok lakik. Az agresszív apa miatt mindig kiszámíthatatlan otthoni légkör elől Andor a sakk kiszámítható világába menekül. A szezon utolsó versenye különös jelentőséggel bír számára: biztosra veszi, ha nyer, apja végleg eltűnik az életükből. Egy ideig úgy tűnik, működik a mágia. Aztán megcsörren a telefon. Andornak döntenie kell. A fiú férfivá érik. (Forrás: Port.hu)


Ami a nemzetközi kínálatot illeti, a legexkluzívabb kínálatot az HBO-n találjuk, illetve természetesen az HBO GO-n (ahol számos sorozat első része elérhető regisztráció nélkül is, ingyen). Három új saját gyártású sorozatuk is fut jelenleg. Az egyik a Liane Moriarty bestseller könyvén alapuló 7 részes minisorozat, a Hatalmas kis hazugságok, amelyben Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoe Kravitz, Alexander Skarsgaard és Adam Scott alakítják a főbb szerepeket. Az HBO sorozata arra fókuszál, hogy a modern családanyánk pszichésen hogyan dolgozzák fel a munkájuk feladását, a „háziasszony” szerepet és a gyereknevelés nehézségeit, miközben mindent megtesznek azért, hogy fent tartsák a tökéletesnek tűnő életüket.

A másik debütáló széria Pete Holmes, az új komikus nemzedék kiváló tagjának új sorozata, a Megborulva (Crashing). A történet egy stand-up komikusról szól, akit neje megcsal, így New York-i kollégákhoz „menekül”, hogy átértékelje kapcsolatukat és eddigi életét a kellemetlen ajtónyitás után. Folytatódott Lena Dunham Golden Globe és Emmy-díjas sorozata, a Csajok (Girls) is, amiben egy New Yorkban élő, a húszas éveik derekán járó baráti társaságba csöppenünk, akik a hatodik évadra már egyre jobban érzik vállukon a felnőtté válás súlyát. Hannah, Marnie, Jessa és Shoshanna már sok mindenen keresztül mentek együtt, és nézeteltéréseik ellenére is közösen próbálják leküzdeni a nehézségeket - több-kevesebb sikerrel. (forrás: HBO)  

2017. 04. 05., szerda

Határtalan szerelem / HBO, 14.40

A zöld sárkány gyermekei / TV2, 02:00

2017. 04. 07., péntek

Sztálin mennyasszonya / Duna, 00:10

2017.04. 08., szombat

A miniszter félrelép / Duna, 19:35

2017.04.09. vasárnap

En Passant / m2/Petőfi 23:10