Gertler Viktor 1938-as drámájával, az Elcserélt emberrel indul a hét, melyben a világháború után egy gépészmérnök és egy gazdag földbirtokos személyazonossága összekeveredik, egy robbanás miatt pedig egyik sem emlékszik arra, hogy ki is ő valójában. Kedden Borsos Miklós A nagy dobás című tavalyi filmje lesz látható: a történetben egy készülő film zárójelenetében a főszereplőnek szerepe szerint vízbe kellene fulladnia, de nem sikerül felvenni a jelenetet. Az elsőfilmes rendező és a méltatlanul elfeledett nagy színész a siker reményében kitalálják, hogy csak akkor jöhet össze ez az óriási finálé, ha tényleg megtörténik a tragikus baleset.

Gárdos Péter: Hajnali láz

Gárdos Péter szüleinek történetét először regényben, majd forgatókönyvben és végül filmen is feldolgozta: a Hajnali láz főhőse a 25 éves Miklós, aki a holokauszt után egy svéd szanatóriumban heveri ki tüdőbetegségét, miközben több mint 100 ismeretlen lánynak levelet ír, hogy szerelmet találjon. Az egyik válaszoló a 19 éves Lili, akivel fél éves levelezés után személyesen is találkoznak és egymásba szeretnek, Miklós állapota azonban egyre súlyosabb lesz.

Fábri Zoltán a hét közepén Kosztolányi Dezső Édes Annájának feldolgozásával kerül műsorra, szombaton pedig a Két félidő a pokolban tér vissza, 1944-ben, egy munkatáborban lezajló sorsdöntő focimeccs története. Pénteken visszatér Schwechtje Mihály internetes zaklatással színezett tinidrámája, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) és újra műsoron lesz Szász Attila Félvilága, ami a hírhedt luxus prostituált, Mágnás Elza utolsó napjait és titokzatos halálának körülményeit mutatja be. Király Levente a magyarok kedvenc babevő olaszáról, a pofonjairól híres ex-vízilabdázó, Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli történetét meséli el, a Piedone nyomában című portréfilmben.

Mundruczó Kornél: Delta

A vasárnap estét Mundruczó Kornél Deltája zárja, a Cannes-ban FIPRESCI-díjjal, a Filmszemlén pedig három elismeréssel jutalmazott dráma, amely egy hallgatag fiú (Lajkó Félix) és a rég nem látott lánytestvérének (Tóth Orsi) története. A fiú hazatér a Duna-delta partjára, a külvilágtól teljesen leszakadó kis közösségbe, ahol házat épít magának a tó közepére. Testvérével való szoros kapcsolatát fokozatosan egyre rosszabb szemmel nézik a helyiek és a család többi tagja is.

június 17., hétfő

Elcserélt ember (r.: Gertler Viktor) / Duna World, 11:35, 02:30

június 18., kedd

A nagy dobás (r.: Borsos Miklós) / Mozi+, 04:30
Aurora Borealis - Északi fény (r.: Mészáros Márta) / Cinemax 2, 07:45, 16:45

június 19., szerda

Titkok éjszakája (r.: Deák István) / Duna World, 11:35, 02:20

június 20., csütörtök

Édes Anna (r.: Fábri Zoltán) / Duna TV, 23:15
Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO, 03:50

június 21., péntek

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (r.: Schwechtje Mihály) / HBO, 18:15
Hajnali láz (r.: Gárdos Péter) / M5, 21:50

június 22., szombat

Két félidő a pokolban (r.: Fábri Zoltán) / Duna World, 10:40
Nem élhetek muzsikaszó nélkül (r.: Deésy Alfréd) / Duna TV, 14:35, 02:05
Piedone nyomában (r.: Király Levente) / M5, 21:00, 02:55
Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / RTL2, 23:00
Félvilág (r.: Szász Attila) / Filmcafe, 23:05

június 23., vasárnap

Egy kupac kufli / Egy kupac az elhagyott réten (r.: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs) / M2, 12:40
Helyet az öregeknek (r.: Gaál Béla) / Duna TV, 15:40, 03:45
Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / RTL2, 16:40
A színésznő (r.: Vitézy László) / M5, 21:35, 02:15
Delta (r.: Mundruczó Kornél) / TV2, 02:15

Borítókép: Félvilág / Forrás: Szupermodern