A hétfő ezúttal magyar filmek nélkül fog eltelni, cserébe viszont David Fincher két váratlan fordulatokban bővelkedő kultfilmjét, a Hetediket és a Harcosok klubját is megnézhetjük. Kedd délelőtt Psota Irén kelti életre Elektra, a görög királylány tragédiáját. Szophoklész drámáját Zsurzs Éva vitte színre, a tévéjátékban többek között Bessenyei Ferenc és Gobbi Hilda is szerepel. Este az iráni születésű Marjane Satrapi nagyszerű animációs filmje, a Persepolis mesél arról, milyen volt egy teheráni kislánynak felnőni az iszlamista forradalmon idején.

Szerda hajnalban alaposan elveri a port a vidéki maffiózókon a Kojot című magyar akciófilm főhőse (Mészáros András), aki apai örökségét próbálja megvédeni az ingatlanspekulánsoktól. Délelőtt egy fülled hangulatú thriller, a Mágnás Elza történetét feldolgozó Félvilág kerül ismét adásba. Cseh Tamásra zenészként, esetleg bakonyi indiánként emlékszünk, azonban a Nyom nélkül című krimiben egy sokkal szokatlanabb szerepben, egy tökéletes bűncselekmény elkövetésére készülő haramiaként láthatjuk viszont este.

Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud: Persepolis

Csütörtök reggel Gesztesi Károly az Idegölő profi bérgyilkosaként látogat Rodoszra, hogy el tegyen lábal alól egy mit sem sejtő görög fogorvost. Éjszaka az amerikai független film egyik nagy mérföldköve, a New York árnyai a kiemelt ajánlatunk. John Cassavetes 1959-es rendezése a három afroamerikai testvér sorsát követi. Az éjszaka folyamán még jön az Alfa Rómeó és Júlia című romantikus komédia is, a legendás Latinovits Zoltán-Ruttkai Éva párossal a főszerepben.

Pénteken napközben egy orosz bohózat, Az ész bajjal jár kerül terítékre, olyan magyar színészek előadásában, mint Esztergályos Cecília és Koltai Róbert. Este az álruhás II. József császár (Páger Antal) és adjuntusa (Nagy István) keverednek szórakoztató kalandokba az Egy éjszaka Erdélyben című komédiában. Szombat reggel Eperjes Károllyal szurkolhatunk az évszázad mérkőzésen a 6:3, avagy játszd újra, Tutti! című vígjátékban. 

Fonyó Gergely: Idegölő

Délelőtt jönnek Az iglói diákok, élükön Jávor Pállal, hogy elnyerjék professzoruk lányának kegyeit. Este Mészáros Márta legutóbbi alkotása, az Aurora Borealis: Északi fény lesz műsoron. Vasárnap Cserhalmi György tapló télapóvá vedlik át Gárdos Péter Az igazi Mikulás című filmjében. Délben egy műszaki ellenőr próbálja meg elcsábítani felebarátjának feleségét a Kertes házak utcája című 1963-as filmdrámában. Délután a gazdag malomigazgatót játszó Kabos Gyula félti lányát Jávor Páltól a Fizessen, nagysád! című zenés komédiában.

Augusztus 5. hétfő

Hetedik (r.: David Fincher) / Film+ / 21:00

Harcosok klubja (r.: David Fincher) / Film+ / 23:30

Augusztus 6. kedd

Elektra (r.: Zsurzs Éva) / Duna World / 11:15

Persepolis (r.: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud) / Cinemax 2 / 20:30

Augusztus 7. szerda

Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO / 01:55

Félvilág (r.: Szász Attila) / aMC / 10:30

Nyom nélkül (r.: Fábry Péter) / M5 / 21:05

Augusztus 8. csütörtök

Idegölő (r.: Fonyó Gergely) / Film+ / 06:40

New York árnyai (r.: John Cassavetes) / M5 / 21:05

Alfa Rómeó és Júlia (r.: Mamcserov Frigyes) / Duna TV / 22:05

Augusztus 9. péntek

Az ész bajjal jár (r.: Lengyel György) / Duna World / 11:15

Egy éjszaka Erdélyben (r.: Bán Frigyes) / M5 / 22:10

Augusztus 10. szombat

6:3, avagy játszd újra, Tutti! (r.: Tímár Péter) / Film+ / 09:10

Az iglói diákok (r.: György István) / Duna World / 11:15

Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / Cinemax 2 / 21:55

Augusztus 11. vasárnap

Az igazi Mikulás (r.: Gárdos Péter) / RTL II / 07:50

Kertes házak utcája (r.: Fejér Tamás) Duna World / 11:25

Fizessen, nagysád! (r.: Ráthonyi Ákos) / Duna TV / 15:45

Borító: Alfa Rómeó és Júlia