A zsűri különdíját szintén a Bobo Jelčić által rendezett A Stranger kapta.Nézd meg Valaki vacsorára előzetesét!


A legjobb kisfilmnek a román Radu Jude Shadow of a Cloud című alkotását választották. A rövidfilmes versenyprogramba Dési András György és Móray Gábor legújabb rendezését, a Valaki vacsorára című alkotást is beválasztották.

A legjobb dokumentumfilm díjáért szintén versenyben volt magyar alkotás, Groó Diana Regina című műve, ám végül egy osztrák film, a Juri Rechinsky által rendezett Sickfuckpeople kapta meg a kategória Szarajevó Szíve-díját.A Regina előzetese

A Work in Progress Digital Cube Award díját és a vele járó jutalmat egy magyar alkotás, Hörcher Gábor Roma Rally című dokumentumfilmje kapta. A fődíj azt jelenti, hogy 20 ezer euró értékben a Digital Cube nevű, filmes utómunkákat végző román cég elvégzi a film teljes képi utómunkálatait. A filmkészítők terve az, hogy január végére teljes egészében elkészül az alkotás.

Továbbá magyar sikernek tekinthetjük, hogy a magyar alkotók által készített Vakáció a tengerparton (Cristina Grosan) című kisfilm nyerte el a szarajevói filmfesztivál kiemelt programja, a Sarajevo City of Film nagydíját, az Atlantic Grupa Award-ot és a vele járó 2000 eurót.

A nyitóünnepségen pedig Tarr Bélát tüntette ki a fesztivál a „Szarajevó Tiszteletbeli Szíve díjával” (Honorary Heart of Sarajevo Award).

A díjazottak teljes listája ITT olvasható.Nézz bele a Vakáció a tengerparton című kisfilmbe!