A több mint 65 éves animációs filmfesztivál idei Best of válogatását Don Hertzfeldt Oscar-jelölt kisfilmje, a World of Tomorrow nyitja meg. A rövidfilmek után két MOME ANIM diplomafilmet vetítenek: Andrasev Nadja A nyalintás nesze, és Takács Anikó Cosmic Jacuzzi című alkotását. A nyalintás nesze a hétvégén nyerte el a MÚOSZ Film-­ és Tévékritikusi Szakosztályának Legjobb Animációs Film díját. Az Animációs Filmhéten levetített diplomafilmek, a 2015-ben végzett hallgatók munkái közül lettek összeválogatva.

Andrasev Nadja: A nyalintás nesze

Szerdán egy egészestés francia gyerekfilm mellett, egy másik MOME hallgató, Bognár Éva Katinka Hugo Bumfeldt című kisfilmje lesz műsoron, csütörtökön Kopasz Milán Beyond, és Király Krisztián A körömágyszaggató című végzős alkotását vetítik. Szombaton a tavaly Oscarra-jelölt A tenger dala, és Bertóti Attila Mese című 2014-es diplomafilmje zárja a Filmhetet, amely tavaly az Annecy Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

Az Animációs Filmhét programja folyamatosan bővül az esemény Facebook oldalán, a vetítések két helyszínen zajlanak: a budapesti Francia Intézetben és a Tesla Budapestben.

 

(A leadkép Takács Anikó Cosmic Jacuzzi című kisfilmjéből való.)