November 25-29. között 18. alkalommal érkezik az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Idén először a Toldi Távmozin keresztül az egész ország területén láthatóak lesz 52 a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek közül.

A programot Anca Damian rendező költői és megindító filmje, a Marona csodálatos kalandjai nyitja. A film főhőse egy optimista kóbor kutya. Az állat visszatekint emberi társaira, akiket élete során szeretett. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi. A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

Marona csodálatos kalandjai

A zárófilm a japán Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című animéje lesz, mely izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg.

Az Anilogue második felvonásra 2021 májusában kerül sor, akkor már személyesen az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben lesz látható, több mint száz különleges alkotás.

További részletek az Anilogue Facebook oldalán böngészhetőek.

Forrás: Anilogue / Borítókép: A tenger gyermekei