Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába. 

Kritikusunknak is tetszett a film: "A megnyert versenyek közül három bír kiemelkedő fontossággal, és a futamok felsnittelése vagy a vágás dinamikája láttán fogadjuk el igazán, hogy a reklámfilmes múlttal rendelkező Herendi Gábor kezébe adták a gyeplőt. Herendi tudja, hogyan kell úgy alakítani a látványt, hogy az valóban hasson a nézőre és kellő lendülettel töltse meg az ezt igénylő jeleneteket. A különböző trükkök és a CGI használata sem ismeretlen terep a számára, aminek sokat köszönhet a film."

Herendi Gábor így mesélt nekünk a filmről: "A ló története önmagában nem igazán érdekes, csodálni lehet, mert minden versenyét megnyerte, de ettől még nem fordulatos a története. Olyan fikciót kellett köré kitalálnunk, amitől a film fogyasztható lesz. A ló viszont kiváló katalizátora a történetnek. A forgatókönyv írásakor arról beszéltünk, hogy ez egy szerelmi háromszög Kincsem, Blaskovich és Klára között, amiben Ernő állandóan vacillál a bosszút megtestesítő ló és a szerelem között. Kincsem eszköz Ernő számára az apja gyilkosán való elégtételhez, Klára viszont annak a bizonyos gyilkosnak a lánya. Ez elég csiki-csuki konfliktushelyzetnek ígérkezett."