Az Unorthodox című Netflix-sorozat és az Ezüst Medve-díjas Én vagyok a te embered rendezője, Maria Schrader jegyzi az Azt mondta (She Said) című filmet, ami a két újságíró, Megan Twohey (Carey Mulligan) és Jodi Kantor (Zoe Kazan) oknyomozó munkáját követi. A film a She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement című bestseller alapján készült. A regény és a film is azt az időszakot öleli fel, amikor a két újságíró hosszas nyomozás után nyilvánosságra hozta Hollywood egyik legbefolyásosabb emberének zaklatási ügyeit, ami beindította a #MeToo-mozgalmat.

Twohey és Kantor oknyomozása közben nem csak az azóta 23 évre elítélt producer sorozatos zaklatási botrányait és szexuális erőszakos ügyeit hozták nyilvánosságra, de arra is választ próbáltak találni, hogy a szórakoztatóipar szövevényes hálója hogyan és miért szolgálta évtizedeken át az erőszaktevőket. Persze azóta tudjuk, hogy a #MeToo a szórakozatóiparból indult, de számtalan más területekre (sport, politika, stb.) is lavinaszerű hatással volt és felszínre hozott évtizedekre elásott zaklatási ügyeket.


A film feszült hangulatú előzeteséből az is kiderül, milyen nehezen jutott el a két újságíró odáig, hogy olyan áldozatokat találjanak, akiket évekkel ezelőtt jogilag és fizikai fenyegetéssel elnémítottak, most viszont arccal is vállalják, mit tett velük a producer. A források felderítése közben az ő életük is veszélybe került, követték és lehallgatták őket, egy ponton Harvey Weinstein is telefonvégen találta őket. 

Az Azt mondta november 18-án kerül az amerikai és a magyar mozikba is, a UIP-Duna Film forgalmazásában.