A félénk, de bűbájos Liza után szó szerint döglenek a férfiak. A szerény ápolónő persze nem tehet a dologról, ő csupán az igazit keresi, de frucsa átok ül rajta. A lány ápolónőként dolgozik a japán nagykövet özvegye mellett, évek óta tartó magányában pedig egyetlen társa akad csupán, Tomi Tani, a táncdalénekes szellemének képében. Amikor egy nap végre kimenőt kap, a romantikus regényeken felcseperedett lány neki lát megkeresni álmai férfiját. Udvarlóból akad bőven az alternatív 70-as évek elvarázsolt Budapestjén, ám a férfiak mind tragikus kimenetelű baleseteknek esnek áldozatul, még mielőtt beteljesedhetne a hőn áhított szerelem.


Liza erősen elkezd hinni abban, hogy mesebeli rókatündérré változott, a japán mítoszok emberbőrbe bújt rókájává, aki akaratlanul is elveszejt minden férfit, akinek csak megakad a szeme csinos alakján. Közben a rendőrség figyelmét is felkeltik a különös balesetek, így egy fedett nyomozót állítanak rá az ügyre. A nyomozó új bérlőként beköltözik Liza mellé a diplomata-özvegy lakásába, és megpróbálja kideríteni, hogy vajon tényleg a lány felelős-e a vele kapcsolatba kerülő férfiak sorozatos elhalálozásáért – csakhogy ő is egyre inkább a rókatündér bűvkörébe kerül.

Balsai Móni: Az ártatlanság is démoni

"Gyerekkorom óta vonzanak a boszorkányok, sokkal jobban, mint a királylányok" - mesélte Balsai Móni, az egyik legfoglalkoztatottabb magyar színésznő. Ismerjük őt a Társas Játék sorozatból, a Couch Surfből, A berni követből, színpadon megnézhetjük őt Lady Macbethként, Olympiaként vagy Ulpius Évaként. Interjúnk a Liza, a rókatündér főszereplőjével. 

Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje a közönség és a kritikusok fejét is egyből elcsavarta, számunkra például a ,,hihetetlenül erős atmoszférájú képi világ, egy napi szürreálba oltott, eredeti és meghökkentő történet, vicces karakterek, telibetalált soundtrack, és Balsai Móni, akinek elég egy-egy szemvillanás ahhoz, hogy a lábai elé heverjen fél Csudapest” tették emlékezetessé a meseszerű, ám fekete-humorban is bővelkedő romantikus komédiát. A rókatündér szerepében Balsai Mónika remekel, partnerét, a marcona, de érző szívű rendőrnyomozót Bede-Fazekas Szabolcs játssza. Az énekes-kísértet, Tomi Tani (David Sakurai) karakterének hála a film cselekményébe tökéletesen belesimul a fülbemászó, j-popos hangzásvilág, ami akár önmagában is különleges élményt nyújt. 

Liza, a rókatündér, 98 perc / 2015

Rendező: Ujj Mészáros Károly Forgatókönyv: Hegedűs Bálint, Ujj Mészáros Károly Operatőr: Szatmári Péter Zene: Tövisházi Ambrus, Csengery Dániel Producer: Major István Látvány: Hujber Balázs Vágó: Czakó Judit Szereplők: Balsai Mónika, David Sakurai, Bede Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Szabó Győző, Hajdu Steve Forgalmazó: A Company

Helyszín: Corvin Plaza, Budapest Rooftop Cinema

Időpont: Augusztus 7., 19:00