A szocreál környezet, a kafkai hangulat, orvosok, nővérek és asszisztensek egymásnak ellentmondó utasításai kicsit mintha elemelné a valóságtól a kisfilmet, de aki elveszett akár csak egyszer is az egészségügy útvesztőjében, az tudja, hogy bizony tud ilyen ember próbáló és traumatikus is lenni egy kórházi vagy rendelői látogatás. Csak egy gyógyszert szeretne magának az ember, és a papír helyett szenvtelen kihallgatások következnek, ide-oda dobálja őt a rendszer.

A főszereplő kamaszlány Erdős Lili érzékeny alakításában elevenedik meg. Korábbi interjúnkban elmondta, hogy még azelőtt szerepelt Schnabel Annabella vizsgafilmjében, hogy felvették volna az SZFE-re. „Ez nagyon meghatározó volt, akkor voltam végzős gimnazista, és emiatt az élmény miatt nagyobb volt bennem az akarat, hogy jelentkezzek az egyetemre. Ez volt az első forgatási élményem.” Később a Zanox női főszereplőjeként láthattuk őt a mozikban.

 

Schnabel az RTL-nek mesélt arról, hogy számos közegészségügyi intézmény elzárkózott attól, hogy náluk forgathassa le a filmjét, féltek a kockázatosnak tartott témájától, vagyis attól, hogy egy tinilány próbál fogamzásgátlót felíratni magának, és hogy közben milyen sok akadályba ütközik. „Miután tíznél is több kórház visszautasított minket, az utolsó lehetséges helyre már úgy vittem be a forgatókönyvet, hogy kivágtam belőle a kockázatosabbnak tartott részeket. Muszáj volt, mert különben nem lett volna vizsgafilmem. Így viszont rögtön átment a kórház vezetésén, meg is nyíltak a kapuk, forgathattunk.

Abszolút horror nőként belépni a nőgyógyászatra, ahol egy ismeretlen férfi vár, aki alig vált veled pár szót, aztán feldug neked valami hideg, fém műszert. Elképesztően kiszolgáltatott érzés" – mondta el az RTL-nek a rendező, akinek a személyes élményei inspirálták a filmet. 

Schnabel Annabella 2020-ban végzett az SZFE-n, ott volt a vizsgafilmje a Beutaló nélkül sehova, amely aztán több kontinenst is megjárt, vetítették Indonéziában és az Egyesült Államokban is, elnyerte a NextGen szekció közönségdíját  az 51. Nashville Film Festivalon, a chicagói Big Shoulders International Student Film Festivalon a Best Fiction Film és Best of Fest díjakat kapta meg. Itthon a 65. Országos Független Filmszemlén és a 18. Pannonfíling Fesztiválon jutalmazták a filmet. Schnabel jelenleg az első nagyjátékfilmjét fejleszti, amely az Inkubátor Program segítségével valósulhat meg.