Az Amerikai Operatőrök Társasága (The American Society of Cinematographers) szakmai, oktatási és kulturális szervezet, melyet „1919-ben alapítottak Hollywoodban azzal a céllal, hogy előmozdítsa a filmet mint művészetet és tudományt, és összehozza az operatőröket, hogy eszmét cseréljenek, megvitassák a legújabb technikákat és népszerűsítsék a mozgóképet mint művészeti formát - ez a küldetése a mai napig tart” – írják a honlapjukon.

Több magyar operatőr, például Zsigmond Vilmos, Kovács László és Koltai Lajos után Rév Marcellt is meghívták, hogy legyen a társaság tagja. Rév dolgozott együtt Szimler Bálinttal, Reisz Gáborral és Császi Ádámmal, emellett ő volt az operatőre Mundruczó Kornél Fehér Isten és Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjének is. 2018-ban költözött az Amerikai Egyesült Államokba, ahol az Eufória című sorozaton operatőre lett, melynek egy epizódjáért Emmy-díjat is kapott. 

Rév legutóbb a Freeszfe januári rendezvényén mesélt az Eufória forgatásáról, arról, hogy milyen volt Al Pacinóval dolgozni és hogy szerinte miért művészfilm az Avatar – minderről beszámolónkban olvashattok.