Két nő között örlődik Jávor Pál a Tökéletes férfi című romantikus vígjátékban, amelyet hétfőn tűz műsorra a tévé. Ugyanezen a napon a 20. század elejének híres kurtizánja, a gyilkosság áldozatává vált Mágnás Elza hálószobájába is beleshetünk. Szász Attila Félvilág című kamaradrámájának főbb szerepeiben Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János láthatóak.

Állomásfőnökként próbál megnevettetni minket Koltai Róbert a Megy a gőzösben. Ellenkező hatást gyakorol nézőjére a X - A rendszerből törölve, amely egy nyomasztó, rideg színekkel megfestett thriller Balsai Móni főszereplésével. Csütörtökön Reisz Gábor legutóbbi nagyjátékfilmje, a Rossz versek miatt lesz érdemes bekapcsolni a tévét, amelyben egy szerelmi csalódás indítja el a főhőst az emlékezés útján.  

Péntek este vetíti az M5 A sípoló macskakőt, amely egy nemzedék meghatározó filmélménye volt: a munka nélkül is működésben tartott építőtábort a létező szocializmus allegóriájaként mutatja be. Gazdag Gyula rendező az amatőr kamasz szereplőkkel a rögtönzéseket és a véletlent engedte az amúgy nagy gonddal megírt forgatókönyv világába.  

Mit csinált Felséged 3-tól 5-ig

Mancs, a mentőkutya nem csak szobrot kapott Miskolcon, hanem fikciós elemekkel és animációs betétekkel bővített családi filmet is forgattak az életéből. A Történelmi magánügyek egy derűs vígjáték, melyben Ruttkai Éva keresi a szerelmet. Garantáltan jókedvre fog deríteni Makk Károly Mit csinált Felséged 3-tól 5-ig című pikáns vígjátéka, amiben Mátyás király (Darvas Iván) és Beatrix királyné (Psota Irén) is álruhában szökik ki a palotából.

Az Amerikából hazatérő Lidi egy nap alatt a család összes baját megoldja a Hazafelé... című régi magyar filmben. Vasárnap Schwechtje Mihály remekül sikerült tinithrillere, Mundruczó Kornél Cannes-ban debütált, egy emberfeletti erővel bíró menekültről szóló filmjét, a Jupiter Holdját is megnézhetjük, illetve Fekete Ibolya rendező segítségével végigszaladhatunk a 20. századi magyar történelmen.

Május 18. (hétfő)

Tökéletes férfi (r.: Szlatinay Sándor) / Duna World / 11:35
Félvilág (r.: Szász Attila) / Film Mania / 13:25

Május 19. (kedd)

Megy a gőzös (r.: Koltai Róbert)/ Film+ / 08:20
Susotázs (r.: Tóth Barnabás) / CineMax / 10:45

Május 20. (szerda)

Félvilág (r.: Szász Attila) / Film Mania / 15:45
X - A rendszerből törölve (r.: UjjMészáros Károly) / HBO3 / 17:20
Budapest noir (r.: Gárdos Éva) / RTL Klub / 01:15

Május 21. (csütörtök)

Rossz versek (r.: Reisz Gábor) / HBO / 23:30

Május 22. (péntek)
     
A sípoló macskakő (r.: Gazdag Gyula) / M5 / 20:30, 01:15

Május 23. (szombat)

Mancs (r.: Pejó Róbert) / Mozi+ / 08:10
Történelmi magánügyek (r.: ) / Duna World / 11:25, 03:35
Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? (r.: Makk Károly) / Duna TV / 15:25, 02:10

Május 24. (vasárnap)

Hazafelé... (r.: Cserépy Arzén) / Duna TV / 14:35
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (r.: Schwechtje Mihály) / HBO3 / 14:05
Jupiter holdja (r.: Mundruczó Kornél) / Film+ / 00:40
Anyám és más futóbolondok a családból (r.: Fekete Ibolya) / Tv2 / 01:45

borítókép: Sípoló macskakő