Azt kevesen vitatják, hogy David Lynch és Mark Frost 1990-ben debütáló sorozata, a Twin Peaks minden idők egyik legjobb szériájaként vonult be a televíziózás történetébe, de legalábbis forradalmasította a műfajról alkotott korábbi elképzeléseket, a kisvárosi szappanoperák világát ötvözve a misztikus elemekkel telepakolt krimivel vagy a romantikus szálakkal. Lynch aztán az első nyolc epizód után egyre inkább elvesztette az érdekődését az üggyel kapcsolatban, melyet Mark Frost azért elvitt 30 részig, de a sorozat 1991-ben olyan csúnyán múlt ki, mint a nejlonba csavart Laura Palmer.

 

A fentiek miatt is durrant a hír, amikor bejelentették: a filmezés felől egyébként egyre eltávolodó Lynch vezetésével újra felveszik a fonalat, és közel 30 év múltán folytatják a sorozatot az eredeti gárda nagyjának részvételével, további nagyágyúkkal egészítve ki a klasszikus szereposztást.

A harmadik évad premierjét május 21-én tartják a tengerentúlon, de néhány nappal később már Európában, a nyakunkon lévő, 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon is láthatják a szerencsések az első két epizódot. Laura Palmer halálának körülményeit és az ügyben nyomozó Cooper ügynökkel történteket 18 új résszel viszi tovább az eredeti alkotópáros. Az új fejezetek mindegyikét ketten írták, rendezőként pedig Lynch jegyzi őket.

 

Az amerikai kisvárost övező rejtélyek tovább göngyölítéséről a hazai nézők sem maradnak le, itthon az HBO vállalta a sorozat sugárzását, de gondolva azokra, akik nem látták az első két évadot, a 90-es évek elején készült 30 rész is műsorra kerül, ugyanígy a később, 1992-ben bemutatott előzményfilm, a szintén Lynch rendezte Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!

Bepótolni a korábbiakat az alábbi időpontokban és csatornákon lehet:

  • A teljes első és második évad május 1-től már elérhető az HBO GO-n.
  • Akik a televíziót választják, ők e hónap minden hétköznapján 23 órától, dupla epizódokkal hozhatják be a lemaradásukat az HBO3-on.
  • Ha valaki darálni szeretne: három hétvégén keresztül Twin Peaks maratonok várják a közönséget 10 részes etapokkal, szintén az HBO3-on, szombatonként 21 órától.
  • A Twin Peaks - Tűz, jöjj velem! május 21-én, 23 órától kerül képernyőre.

 

Az új, harmadik évadot a következő időpontokba láthatjuk:

  • Az első és a második részt május 22-én hajnali 3 órakor, az amerikai tévépremierrel egy időben tűzik az HBO3 műsorára - ezeket hajnali 5 órától teszik elérhetővé az HBO GO-n, 6 órától pedig a harmadik, míg 7-től a negyedik fejezet kerül fel az online videótárba.
  • Aki nem tudja megoldani az éjszakázást, az még aznap, este 22 órától, főműsoridőben nézheti meg az első két epizódot az HBO-n.
  • Egy hétre rá, május 29-én este a harmadik és a negyedik részt láthatják az HBO nézői, de a türelmetlenek már hajnalban, 3 és 4 órától megnézhetik őket az HBO3-on.
  • Június 5-étől minden aktuális rész hetente lesz elérhető az HBO-n, az HBO3-on és az HBO GO-n.