A Karantén Zónát a The Twilight Zone (Alkonyzóna) amerikai sci-fi/fantasy sorozat, a Black Mirror disztópikus világa és a márciusban bevezetett karanténhelyzet inspirálta. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. A szkeccsfilm arra az új és kényszerű állapotra reflektál, amit az egyedüllét vagy pont a másokkal való összezártság nehezít meg igazán. Az alkotókat az foglalkoztatja, hogy ez az új élethelyzet milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, a testre és pszichére.

 

A Karantén Zónán Zsótér Indi Dániel, író-rendező (Happy Meal, A Kofa, az Uzsorás és a Behajtó), és Vida Orsolya forgatókönyvíró (Wartburg, A buszsofőr) és Dimeth Balázs Ferenc, Aranyszem-díjas operatőr (Harc közben eltűnt, Meghalni Ukrajnáért, Happy Meal) már május óta dolgozik. Utóbbi mellett a három további operatőr dolgozik a filmek látványán: Szombath Máté (Feketerigó), Szentiványi Gábor (Szokásjog) és Gajdics Dávid (Ernelláék Farkaséknál). A tervezett premier jövő tavasszal várható.

A stáb létszáma mostanra 70 főre nőtt, az első rész forgatása pedig, szeptember elején indul, Pásztor Erzsi főszereplésével. A többi epizódot - Tankó Erika, Makranczi Zalán, Lakatos Máté, Krausz Gergő, Tolnai Klára, Előd Álmos, Ujréti László, Pájer Alma szereplésével - októberben és novemberben forgatják.

Dimeth Balázs Ferenc, Zsótér Indi Dániel és Vida Orsolya

A StageHive eddig főleg előadó-művészeti projektek kampányaival foglalkoztak, de úgy döntöttek, hogy felületet biztosítanak az első magyar, misztikus, karantén tematikájú filmnek. A kampány első fázisában (szeptember 7-28. között) a készítők 600.000 Ft összegyűjtését célozzák meg, amit - megfogalmazásuk szerint - a kompromisszumok nélküli technikai megoldások kivitelezésére és a megfelelő forgatási körülmények megteremtésére fordítanának.

A kampány igéretes rajtot vett, a cikk megjelenésekor az első fázisban kért összeg 78 százaléka gyűlt össze 48 fő támogatásából. Az első részt szeptember 9-én kezdik el forgatni. egy vörös textilekkel beborított szobában.

A Karantén Zóna Facebook-oldalán naponta új tartalmakkal jelentkeznek.

borítókép: koncepciós rajz a második részhez (Heim Vilmos)