Egy budapesti háztetőn mondja el zseniális tervét barátainak a festő: nem el, hanem inkább be kéne csempészni az egyik festményét egy neves aukcióra, a szedett-vedett banda pedig rögtön munkához lát, hogy a trükkös rablást megvalósítsa. Az előzetesből kiderül, hogy a tervezgetés során tanácsot kérnek egy profi betörőtől (Reviczky Gábor) és felbosszantják a helyi kiskirályt (Hegedűs D. Géza is) is.


A video tempója és a poénok áradása A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső és a Blöff rendezőjének stílusát idézik, de szintén eszünkbe juthat a nagy sikerű heist-film sorozat, az Ocean's Eleven és folytatásai is. 

A gyerekkori barátokat, akik felnőtt korukban együtt próbálják ki a műkincsvisszarablás örömeit Mészáros Béla, Szabó Simon, Petrik Andrea, Elek Ferenc és Inotay Ákos játssza. Amikor az amatőr banda egy régi profi betörőhöz fordul segítségért, akkor Reviczky Gábor is bekerül közéjük, fő ellenségüket pedig Hegedűs D. Géza alakítja. A filmet Lóth Balázs rendezte, a forgatókönyvet vele együtt Inotay Ákos és Kis-Szabó Márk készítette, a producere Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás, zenéjét Gulya Róbert készítette, az operatőr Balázs István Balázs volt. A film plakátját Frank Rizzo készítette, a forgatására mi is kilátogattunk, ami egy belvárosi luxushotelben zajlott. 

A Pesti balhé 2020 nyarán kerül a mozikba.