A film egy színházi társulat és a vezetőség életét követi: a történetben Bálint, a Járai-díjas főrendező nagy reményekkel készül rá, hogy átvegye a csőd szélén álló magánszínház vezetését. A nyugdíjba vonuló igazgató azonban nem őt, hanem a színházi tapasztalattal nem rendelkező Hamar Imrét kéri fel, és eluralkodik a káosz. 

A Thália Színházban vettük fel a film jeleneteit. A színház tapinthatósága, illata ezért szerintem jelen lesz a vásznon. Alapvetően egy valódi próbafolyamat néhol egy picit máshogy zajlik, mint ebben a filmben, ugyanakkor azt a keresgélést, és azt gondolom, hogy a színészeknek azt a fajta esetlenségét, olykor szélsőségességét – amit mi is megélünk egy-egy próbafolyamatban – látni fogja a néző” – mondta Szabó Erika, aki a filmben Évát, a fiatal, ambiciózus színésznőt játssza.

Pindroch Csaba – a színház tehetséges, Járai díjas rendezőjét, Bálintot formálja meg – szintén nyilatkozott a film forgatása után. „Olyan darabot vittünk filmre, ami színház a színházban. Ráadásul otthon voltunk, a Tháliában vettük fel ezt a tévéjátékot. Madarász Istivel most dolgoztam először együtt, de Isti munkáit és lényét ismerve, vártam a közös munkát. Nagyon kellemes ember, abszolút partnernek tekinti a színészt, kifejezetten jó volt vele dolgozni. A feladat és a rendező is igazi ajándék volt számunkra!

Szervét Tibor a történet Hamar Imréje. Ő alakítja az új vezetőt, aki teljesen más vezetési elvek mentén képzeli el a színház jövőjét. „A Csak színház és más semmiben, amit a Tháliában forgattunk, igazgatót játszottam négy évig. Most itt ez a tévéjáték, ahol ismét igazgatót játszom ebben a színházban – mágikus. Azon kívül játszottam a Parkoló című filmben egy Imre nevű gonosz embert, aki tönkre akart tenni egy másikat, most egy Imre nevű gonosz embert játszom, aki tönkre akar tenni egy másikat – szóval, ezek olyan varázslatos dolgok… Igazából nem futnak ki sehova ezek a gondolatok, csak eszembe jutnak” – mesélte a forgatáson.

Minden valamirevaló vígjátékba kell egy szeretnivaló fiatal, akit itt Ember Márk alakít. „Ebben a filmben én Gábort játszom. Fiatal színész, aki nem biztos, hogy elég képességes még, de nagyon lelkes. Naivan és hátsó szándék nélkül igyekszik mindenkinek megfelelni.” Ember Márk az előadója a film betétdalának is:

Az Ecc-Pecc a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Mega Film Kft. gyártásában és a Thália Színház Nonprofit Kft. együttműködésével készült. Rendezője Madarász Isti, producere Kálomista Gábor, line producere Vass Alexandra. A filmet Balatonfüreden, a Magyar Mozgókép Fesztiválon június 24-én, 22:00 órától vetítették először közönség előtt, és a legjobb tévéfilm kategóriában is jelölték.

Az Ecc-Pecc a Duna Televízióban először 2021. október 9-én 19:30-tól lesz látható.

Forrás: Mega Film