Az idősebb Antall Józsefet alakító színész így nyilatkozott a szerepéről: „Történelmi személyiséget mindig különleges élmény eljátszani. Egy valós emberhez ugyanis rengeteg érzelem, emlék, hallomás, vélt vagy tényeken nyugvó tapasztalat kötődik. Épp emiatt az irodalmi hősökhöz vagy a fantázia szülte figurákhoz képest jóval komplexebb színészi feladat a megidézésük. Antall József megformálása még a szokásosnál is összetettebb, egyszersmind még izgalmasabb kihívás. A Blokád-ban az ő életében is sorsfordítónak számító időszak elevenedik meg. Azok a napok, amikor a nagyhatalmi érdekekkel, a kiélezett belpolitikai helyzettel, a növekvő társadalmi nyomással és saját egészségügyi állapotából fakadó nehézségeivel szembenézve próbált felülkerekedni az országot sújtó gondokon.” 

Azt is elárulta, hogy sokat segít neki a politikus megformálásában a külső megjelenésének megváltoztatása, köszönhetően a maszkmesterek, sminkesek profi munkájának. Ez minden forgatási napon 2 órás előkészületet jelent számára, ami hozzájárul ahhoz, hogy igazán ráhangolódjon a szerepre a felvételek előtt. 

Seress Zoltán Antall Józsefként / Fotó: Szvacsek Attila

A Vígszínház művésze felkészülésként sok korabeli interjút megnézett a néhai miniszterelnökről, kutatott, olvasott a taxisblokádról, illetve sokat beszélgettek a szerepről az alkotókkal és ifj. Vidnyánszky Attilával, aki a Blokád-ban a fiatal Antall Józsefet formálja meg. „Sok mindent kell összehangolni, ha rendezőként egy történelmi témájú film valós főszereplőjét hitelesen szeretném a vásznon megjeleníteni, de talán a főszereplőt megtalálni a legfontosabb. Seress Zoltán volt az a színész, akinek a jelenléte és a kisugárzása alapján elhittem, hogy egy miniszterelnök ül velem szemben.” – fejtette ki a film rendezője, Tősér Ádám. 

Középen ifj. Vidnyánszky Attila / Fotó: Szvacsek Attila

A Blokád producere Lajos Tamás, kreatív producere és forgatókönyvírója az Apró mesék-et, a Félvilág-ot és az Örök tel-et is jegyző Köbli Norbert. A film egyedi képi világáért A játszma és a Post mortem operatőre, Nagy András felel. A díszlettervező Pataki Tamás, a jelmeztervező Kemenesi Tünde.  

Forrás: NFI