Február végén jelentek meg az első hírek arról, hogy szereplőválogatás zajlik egy politikai krimihez, amely a 2006-os őszi eseményekről szól. Kevés információ szivárgott ki róla, ám ezek között szerepelt, hogy a film tervezett költségvetése 800 millió forint, nemzetközi stábbal és angol rendezővel készül. Főhőse egy közvéleménykutató, aki rájön, hogy főnöke részt vett egy “botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában.” Egy jobb pozíció kizsarolása érdekében nyomozni kezd, ám újságíró szerelmével együtt egy “nagyhatalmú kör célpontjává válnak.”

A filmről azóta is elmaradtak a hivatalos közlemények, ám áprilisban több hírportál is beszámolt arról, hogy a Szabadság téren, az egykori MTV-székháznál rögzítettek hozzá jeleneteket.

Bánovits Vivianne / Fotó: MTVA

A 24.hu újabb értesülései szerint a film két főszereplője Bánovits Vivianne és Mózes András lesz. Bánovits Vivianne, a Thália Színház korábbi színésznője az 1945, a Pappa pia és az X - A rendszerből törölve című filmekben, az Egynyári kaland, a Holnap tali!, és Drága örökösök című sorozatokban volt látható. Mózes András jelenleg is a Thália Színház társulatának tagja, szintén szerepelt a Pappa piában, valamint a Csak színház és más semmi és a Jóban rosszban című sorozatokban tűnt fel.

Mellettük Zayzon Zsolt, Szikszai Rémusz és Trill Zsolt vállalt szerepet a filmben. Az oldal megkereste a színészeket is: Bánovits Vivianne sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a hírt, Mózestől nem kaptak választ, Zayzon megerősítette saját szereplését, de Trill Zsolthoz hasonlóan titoktartási szerződésére hivatkozva nem árult el részleteket, Szikszai pedig “kiemelt statisztaszerepként” hivatkozott részvételére.

Mózes András a Pappa pia forgatásán / Fotó: Intercom / Port.hu

A filmet a korábbi információk alapján a Mega Film Kiadó Kft gyártja, de a cég ügyvezetője és társtulajdonosa, Kálomista Gábor nem kívánt nyilatkozni róla. A Nemzeti Filmiroda nyilvántartásában a cég idén regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen, 800 millió forintos tervezett büdzsével. A projekt finanszírozásáról csak annyi tudható, hogy a Nemzeti Filmintézet nincs a támogatók között.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Az MTV-székház ostroma 2006. szeptember 18-án/ Fotó: MTI