Nóra (Hámori Gabriella) és Dénes (Bodolai Balázs) élete legboldogabb időszakára készül, hamarosan érkezik az örökbefogadott kislányuk. A nő azonban egyik éjszaka sokkos állapotban ér haza, a buszon vele utazó férfi szexuálisan bántalmazta őt. A rendőrség felé fordulnak segítségért, a férfit azonban nem találják meg. Dénes a saját kezébe veszi az irányítást, és megpróbálja kideríteni, mi történt a feleségével azon az éjszakán.

A Legjobb tudomásom szerint már a magyar bemutató előtt beutazta fél Európát, nemzetközi premiere Tallinnban volt, Olaszországból és Romániából pedig díjjal tért haza. A két perces előzetes alapján érthetőek az eddigi sikerek: már ilyen kis idő alatt is kézzel fokható a feszültség, ami nem csak a zaklató felderítéséből, hanem a férj dilemmájából ered, aki a nyomozás közben egyre inkább kételkedni kezd a traumatizált felesége szavaiban. A drámaiságot tovább erősítik Nagy Bálint fakó képei, a világosság, a remény hiánya. Nagyon reméljük, hogy a feszültség a film egészére kihat majd, és a moziból távozva sokáig velünk maradnak a történetben feszegetett kérdések. 


A filmet rendezőként jegyző két alkotó, Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint pedig operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, több közös rövidfilm után első közös nagyjátékfilmjük az NFI Inkubátor Programjában készült. A filmet Mécs Mónika, Pataki Ági, Kovács Gábor, Mesterházy Ernő és Mártonffy Zoltán producerek összefogásával az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában készítették, a line producer Kenesei Edina. 

A forgatókönyvet Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, vágó Gothár Márton, a zenét Fodor Attila készítette. A főszerepet Hámori Gabriella és Bodolai Balázs alakítják, további fontos szerepekben Fenyő Iván, Menszátor Héresz Attila, Jakab Juli, Borbély Alexandra, Gáspár Tibor, Máhr Ági látható. A film november elején a Raindance Filmfesztivál programjában fog szerepelni.

A film forgalmazója a Budapest Film. A december 16-ai bemutató előtt, november 14-én a 6. Európai Art Mozi Napon is látható lesz majd.

Forrás: Budapest Film